Historisk arkiv

Utvidet frist for lovutvalg

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Lovutvalget som skal utrede ny lov om etnisk diskriminering får utvidet sin tidsramme til juni 2002.

Pressemelding

Nr.: 43/2001
Dato: 26.03.2001

Utvidet frist for lovutvalg

Lovutvalget som skal utrede ny lov om etnisk diskriminering får utvidet sin tidsramme til juni 2002. Utvalget har bedt om mer tid for å kunne gi en grundig vurdering av de problemstillinger som reiser seg i tilknytning til et styrket vern mot etnisk diskriminering.

Arbeidet mot rasisme og etnisk diskriminering er et prioritert område for regjeringen. Kommunal- og regionalminister Sylvia Brustad støtter derfor utvalgets vurdering om at det er behov for mer tid.

- Arbeidet med ny lov mot etnisk diskriminering reiser prinsipielle spørsmål som krever grundig utredning. Vi trenger derfor mer tid for å sikre at vi kan levere en utredning som er faglig forsvarlig, sier utvalgsleder Gudrun Holgersen.

Dette er første gang et generelt rettslig vern mot etnisk diskriminering blir utredet. Utvalgets mandat er omfattende og krever blant annet en gjennomgang av problemstillingene i forhold til en rekke ulike rettsområder.

Utvalget skal også vurdere hvordan man kan organisere en effektiv håndheving av regelverket. Forholdet til internasjonale konvensjoner som Norge er forpliktet av og grensen mellom vern mot rasistiske ytringer og ytringsfriheten er sentrale elementer i utredningen.

Utvalget ble oppnevnt i mars 2000 og hadde tidligere fått frist til 1. september 2001. Et alternativ til en utsettelse hadde vært en betydelig avgrensing av utvalgets mandat.