Historisk arkiv

Verdal gis status som nyskapings- og utviklingskommune

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Kommunal- og regionaldepartementet har gitt Verdal kommune nyskapings- og utviklingsstatus for perioden 2001-2007.

Pressemelding

Nr.: 51/2001
Dato: 06.04.2001

Verdal gis status som nyskapings- og utviklingskommune

Kommunal- og regionaldepartementet (KRD) har gitt Verdal kommune nyskapings- og utviklingsstatus for perioden 2001-2007. Midlene som bevilges skal benyttes til ekstraordinært arbeid med næringsutvikling. Kommunen har i første omgang mottatt tilsagn om tilskudd på inntil 500 000 kroner til utarbeidelse av handlingsplan for omstillingsarbeidet.

Nord-Trøndelag fylkeskommune har nylig utarbeidet en konsekvensanalyse for Verdal kommune. Denne analysen viser at kommunen står overfor en rekke utfordringer. Situasjonen ved Aker Verdal er svært usikker med hensyn til framtidige kontrakter, og følgelig er sysselsettingssituasjonen også usikker. Svingningene i offshoremarkedet gjør det vanskelig å forutse framtiden for denne hjørnesteinsbedriften. Den høye arbeidsledigheten og det lave utdanningsnivået er også spesielle utfordringer for kommunen.

- Jeg mener derfor at det er nødvendig å være ”føre var” i Verdal. Det er behov for at Verdal kommune og næringslivet i kommunen jobber aktivt for å fremme nyskapning og utvikling slik at næringslivet blir mer robust. Kommunen har sammen med fylkeskommunen vist en offensiv holdning til å ta fatt i disse utfordringene. Dette arbeidet er jeg svært glad for å kunne støtte opp under, sier kommunal- og regionalminister Sylvia Brustad.