Historisk arkiv

HMS EXPO 2000

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Innlegg av statssekretær Sverre Bugge ved åpningen av konferansen 31. oktober.

Statssekretær Sverre Bugge

HMS EXPO 2000

Innlegg ved åpningen av konferansen 31. oktober

Kjære arrangører, utstillere og konferansedeltagere!

HMS EXPO 2000 er et nytt og omfattende konsept som ved å kombinere faglige seminarer med en stor utstillingsdel på mange måter representerer et nytt og friskt pust i rekken av arrangementer om helse, miljø og sikkerhet. Det er modig og offensivt å gå i gang med et så stort og nytt tverrfaglig nasjonalt HMS-arrangement, men jeg vet at det ligger grundige forberedelser og et tett samarbeid med berørte aktører bak konferansen! Mange har fått en "eierfølelse" til HMS EXPO 2000, gjennom at både myndighetene, berørte parter og andre aktører på feltet har blitt informert om og invitert til å være med i utformingen av konferansen. Dette har resultert i at man har lykkes i å få til et program som spenner over store interesse- og fagfelter, og som på mange måter er blitt praktisk og brukerrettet. Jeg har også merket meg at messe- eller utstillerdelen av arrangementet har vekket stor interesse: En lang rekke aktører med ulike utgangspunkt for å delta stiller opp med informasjon disse tre dagene.

Det er derfor åpenbart at det ved HMS EXPO 2000 er skapt en ny møteplass for HMS-interesserte her på Exporama, gjennom kombinasjonen av en større konferanse og en representativ utstilling. Jeg har merket meg at planen er at det fra nå av skal arrangeres HMS-konferanser hver annet år på Exporama. Vi fra myndighetene ønsker dette initiativet hjertelig velkommen. Vi trenger all den hjelp vi kan få til å markere at helse-, miljø og sikkerhet står høyt både på den faglige og på den politiske dagsorden, og til å få økt bevissthet om disse spørsmålene også i virksomhetene.

Jeg og flere av mine medarbeidere fra departementet ser frem til å delta på konferansen disse tre dagene og å få med oss nyttige innspill og råd, også i forhold til det videre arbeid vi skal gjøre på helse-, miljø- og sikkerhetsområdet fremover. Ikke minst ser vi på dette som en viktig møteplass, hvor vi kan få en nyttig kontakt med dere som er "praktikerne" i dette arbeidet og som kanskje kan gi oss noen innspill på hvor det er "skoen trykker" og hvilke tiltak og føringer som kan gi gode resultater. Så langt vil jeg på vegne av myndighetene ønske alle aktørene, både arrangører, konferansedeltagere og utstillere lykke til med HMS EXPO 2000.