Historisk arkiv

Førstesidesaker i Desember

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Førstesidesaker i Desember 2000

Engelskspråklig mastergrad ved Norges landbrukshøgskole

21.12.00 KUF har godkjent en ny engelskspråklig mastergrad i utviklings- og ressursøkonomi ved Norges landbrukshøgskole (NLH).

Fylkeskommunen skal ha ansvar for tilbud om teknisk fagskole

21.12.00 De tekniske fagskolene skal videreutvikles. Samtidig videreføres den gjeldende loven om teknisk fagskole. Dette blir foreslått i en stortingsmelding om korte, yrkesrettede utdanninger etter videregående utdanning.

Engelsk i allmennlærarutdanninga

21.12.00 Regjeringa la torsdag fram ei stortingsmelding om engelsk i allmennlærarutdanninga. Studentar som vel to 10-vekttalseiningar det fjerde året i lærarutdanninga, må ikkje lenger ta engelsk som eitt av dei.

Høgskolen i Bergen til Kronstad

18.12.00 Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet går inn for å samlokalisere Høgskolen i Bergen på Kronstad. Dette kunngjorde statsråd Giske i Bergen 18. desember.

Landets første kvinnelige domprost utnevnt

15.12.00 Sokneprest Berit Margrethe Andersen i Biskopshavn i Bergen er i statsråd 15. desember utnevnt til domprost i Stavanger, og samtidig til sokneprest i Domkirken prestegjeld. Hun blir dermed landets aller første kvinnelige domprost.

Styre oppnevnt for VOX - Voksenopplæringsinstituttet

15.12.00 KUF har oppnevnt styre for VOX - Voksenopplæringsinstituttet. Yngve Haagensen er leder i styret.

Utvidet samarbeid om studentvelferd

14.12.00 En arbeidsgruppe som har vurdert kommunenes ansvar for studentvelferden la torsdag 14. desember fram sin innstilling. -Jeg synes det er prinsipielt viktig at studenter skal være en fullverdig del av befolkningen der de bor, sa statsråd Trond Giske ved overleveringen.

Styre i Læringssenteret oppnemnt

13.12.00 KUF har oppnemnt styre for Læringssenteret

Nytt tilbud om videreutdanning for førskolelærere

07.12.00 BFD og KUF vil samarbeide om et nytt 10-vekttalls videreutdanningstilbud for førskolelærere som arbeider i barnehage. Tilbudet vil bli gitt ved en eller to høgskoler.

Økte ressurser til kirken

01.12.00 Regjeringen legger i stortingsmeldingen om kirkens økonomi opp til å tilføre kirken større ressurser enn før. Det viktigste virkemidlet er å gi Opplysningsvesenets fond et utvidet finansieringsansvar for kirkelige oppgaver.