Historisk arkiv

Giske åpnet Norgesuniversitetet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

15.06.00 Utdanningsminister Trond Giske åpnet torsdag 15. juni Norgesuniversitetet. Åpningen ble markert ved at statsråden tok i bruk en ny database.

Pressemelding

Nr.:
Dato: 15.06.00

Giske åpnet Norgesuniversitetet

Utdanningsminister Trond Giske åpnet onsdag 15. juni Norgesuniversitetet. Åpningen ble markert ved at statsråden tok i bruk en ny database.

Møteplass mellom høgre utdanning og arbeidsliv.

Etableringen av Norgesuniversitetet markerer oppstarten på et nært samarbeid mellom høgre utdanning og arbeidslivets organisasjoner om etter- og videreutdanning.

LO, KS, NHO, AF og YS, Akademikerne, Universitets- og høgskolerådet og de private høgskolene er med fra starten. Norgesuniversitetet har som mål å bli en møteplass mellom universitet og høgskoler og arbeidslivets organisasjoner. Det skal utvikles samarbeidsformer som skal bidra til livslang læring og for at tilbud om etter- og videreutdanning får en mer fremtredende plass i myndighetenes, utdanningstilbydernes og virksomhetenes strategi.

Dette brede samarbeidet mellom aktører i arbeidslivet og praktisk talt all høgre utdanning i landet, er enestående, også i europeisk sammenheng.

730 kurs

Databasen med internettadresse: http://www.norgesuniversitetet.no, skal gi en samlet presentasjon av hva alle landets universitet og høgskoler kan tilby på dette området og vil bli kontinuerlig oppdatert og utvidet. Dermed kan alle gå til ett sted for å få oversikt over de tilbudene som finnes om etterutdanning på høgre nivå.

På åpningsdagen er ca 730 kurstilbud lagt ut og Utdanningsministeren testet nettsiden i praksis. Ved å søke etter fag/emne eller lærested i basen vil alle få en oversikt over hvilke læresteder som tilbyr kurs i ulike kategorier og informasjon om hvert tilbud. Databasen vil bli bygd ut med et kurstorg/møteplass der bedrifter og andre kan legge fram utdanningsbehov og som høgskoler og universitet utfordres til å foreslå løsninger på.

Kontaktpersoner:

Norgesuniversitetets sekretariat: Direktør Olav Hesjedal, tlf 23 00 20 92