Historisk arkiv

Høgskolen i Bergen til Kronstad

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

18.12.00 Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet går inn for å samlokalisere Høgskolen i Bergen på Kronstad. Dette kunngjorde statsråd Giske i Bergen 18. desember.

Pressemelding

Nr.: 107-00
Dato: 18.12.00

Høgskolen i Bergen til Kronstad

Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet vil be Bergen kommune om å samlokalisere Høgskolen i Bergen på Kronstad. Dette kunngjorde statsråd Trond Giske på et pressearrangement i Bergen 18. desember. NSB Eiendom står i dag som eier av tomten på Kronstad. Samlokalisering av Høgskolen i Bergen på Kronstad forutsetter at Statsbygg og NSB Eiendom kan bli enige om hvordan prosjektet skal gjennomføres.

Statsbygg har foretatt konsekvensutredning og lokaliseringsanalyse av tre tomtevalg; Kronstad, Nedre Nygård og Damsgård som viser at Kronstad er det beste av de tre alternativene når det gjelder høgskoledrift.

-Kronstad skiller seg ut fordi størrelsen på tomten gjør det mulig å bygge opp et tverrfaglig læringssenter, sier statsråd Trond Giske. Området Kronstad gir en mulighet for trinnvis utbygging og eventuelle tilbygg ved senere behov. Nærheten til Haukeland sykehus og nåværende studiested Landås for lærerutdanningen, har også talt til fordel for lokalisering av høgskolen på Kronstad, sier Giske.