Historisk arkiv

Internasjonal uke og Operasjon dagsverk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

20.10.00 I hele uke 43 arrangerer videregående skoler og skoler med ungdomstrinn internasjonal uke. Høydepunktet i uka er Operasjon dagsverk torsdag 26. oktober.

Pressemelding

Nr.: 090-00
Dato: 20.10.00

Priv til red.

Internasjonal uke og Operasjon dagsverk

I hele uke 43 (23.-27. oktober) arrangerer videregående skoler og skoler med ungdomstrinn internasjonal uke. Høydepunktet i uka er Operasjon dagsverk torsdag 26. oktober.

KUF er involvert i disse arrangementene under Internasjonal uke:

Mandag 23. oktober kl. 9.00: Statsråd Trond Giske besøker Elvebakken videregående skole i Oslo. Her vil han sammen med elevene ved skolen få orientering om arbeidet med Operasjon dagsverk, være tilskuer til en danseoppvisning med elever ved skolen og bli servert et internasjonalt måltid. Giske vil også holde en appell for elevene.

Torsdag 26. oktober: 17 elever fra ungdomstrinnet og videregående skoler i Oslo skal jobbe for Operasjon Dagsverk i departementet. De er invitert til et dagsseminar i KUF for å diskutere internasjonal solidaritet i opplæringen. I tillegg til ledere og medarbeidere fra KUF, deltar også lederen for Operasjon Dagsverk, Vegard Hole. KUF ansetter elevene som ungdomskonsulenter denne dagen og betaler dagslønnen.

Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet, Utenriksdepartementet, lærerorganisasjonene, Kommunenes sentralforbund og Elevorganisasjonen oppfordrer også alle landets videregående skoler og grunnskoler med ungdomstrinn til å delta i en konkurranse om det beste opplegget for gjennomføring av Internasjonal uke. Prisen er på 50 000 kroner til den skolen som har det beste opplegget for gjennomføring av uken.

Årets Operasjon Dagsverk vil konsentrere seg om utdanningsprosjekter i Sør-Afrika, Zimbabwe, Nicaragua og Bolivia, med spesiell fokus på HIV og AIDS.