Historisk arkiv

Kristiansand kommune årets lærebedrift

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

24.10.00 Årets vinner har tatt fagopplæring på alvor og satt kvalitet i høgsetet. Kristiansand kommune har våget å ta nye utfordringer og tenke i nye baner.

Pressemelding

Nr.: 089
Dato: 24.10.00

Kristiansand kommune årets lærebedrift

Kristiansand kommune ble under en utdanningskonferanse i Sandvika tirsdag kåret til Årets lærebedrift. Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet (KUF) deler årlig ut en pris til en lærebedrift som har gjort en god innsats for å legge forholdene til rette for lærlinger og for å fremme fag- og yrkesopplæring. Dette er femte gangen prisen blir delt ut.

Juryen har spesielt merket seg hvordan Kristiansand kommune har lagt til rette opplæringen av lærlinger i offentlig sektor. Med de tiltakene de har gjort, er virksomheten et godt eksempel på hvordan offentlig sektor kan utvikle lærlingordningen videre. Offentlig sektor har hatt problemer med å skaffe læreplasser etter Reform 94, men Kristiansand kommune har vist at det er fullt mulig for kommunesektoren å skaffe læreplasser.

Virksomhet i kommunen er godt organisert og viser hele tiden evne til nytenkning. Nye læresteder blir stadig prøvd ut. Virksomheten har ca. 100 lærlinger per år i fagene barne- og ungdomsarbeiderfag, omsorgsarbeiderfag, aktivitørfag og kontorfag.

I tillegg har Kristiansand kommune de siste tre årene satset på kompetanseheving for ansatte i virksomheten gjennom praksiskandidatordningen. Dette er et samarbeid med Kommunal kompetanse. Til nå har 350 fulgt teoriopplæringen på kveldstid og de fleste av disse har gått opp til fagprøve.

Juryen har bestått av medlemmer fra Kommunenes sentralforbund (KS), LO, NHO, YS, arbeids- og administrasjonsdepartementet (AAD), elevorganisasjonen og fylkeskommunene.

Det har kommet inn 31 forslag på kandidater til "Årets lærebedrift 2000".