Historisk arkiv

Kvinner i Akademia

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

31.08.00 KUF arrangerer 4.-5. september konferansen "Kvinner i Akademia" i Oslo. Rundt 100 ledere fra universiteter og høgskoler deltar for å diskutere strategier og løsningstiltak for å øke andelen kvinner i Akademia.

Pressemelding

Nr.: 072/2000
Dato: 31. august

Kvinner – en manglende ressurs i Akademia

Kvinner utgjør overhalvparten av studentene ved universiteter og høgskoler, mens blant professorene er kvinneandelen på bare 12 prosent. Disse tallene står i sterk kontrast til hverandre. – Jeg vil ha flere kvinner i ledende stillinger i Akademia. Det krever satsing og løsningstiltak, sier statsråd Trond Giske.

Hva hindrer kvinner i å nå universitets- og høgskoletoppen? Er det kvotering og særtiltak som skal til for å få flere kvinner inn i Akademia, må vi endre kulturen eller rett og slett bare ta tida til hjelp? Dette er av de problemstillingene som vil tas opp når Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet inviterer ledere ved universiteter og høgskoler til konferansen "Kvinner i Akademia" 4. og 5. september i Oslo.

- Våre forsknings- og utdanningsinstitusjoner er viktige instrumenter i likestillingsarbeidet, sier Giske. - De må fremstå som likestilte og attraktive for begge kjønn om vi skal møte morgendagens utfordringer i samfunnet. Framtidas universiteter og høgskoler skal ha like mange kvinnelige ledere som mannlige.

Det er påmeldt ca 100 deltakere til konferansen "Kvinner i Akademia" på hotell Bristol i Oslo.

Statsråd Trond Giske holder sitt foredrag tirsdag 5. september kl 11.30.

Pressen er velkommen til konferansen.

Programmet for konferansen .

For kommentarer eller ytterligere informasjon, kontakt:

Kjellaug Pettersen, seniorrådgiver, telefon 22 24 75 73 eller 90 77 78 79

Heidi Arnesen Austlid, konsulent, telefon 22 24 76 94 eller 92 85 82 20