Historisk arkiv

Skolepris for beste gjennomføring av Internasjonal uke

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

28.08.00 Alle landets videregående skoler og grunnskoler med ungdomstrinn blir nå invitert til å delta i en konkurranse om det beste opplegget for å gjennomføre Internasjonal uke. Stikkord er økt global forståelse og solidaritet.

Pressemelding

Nr.: 070-00
Dato: 28.08.00

Skolepris for beste gjennomføring av Internasjonal uke

Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet, Utenriksdepartementet, lærerorganisasjonene, Kommunenes sentralforbund og Elevorganisasjonen inviterer i høst alle landets videregående skoler og grunnskoler med ungdomstrinn til å delta i en konkurranse om det beste opplegget for gjennomføring av Internasjonal uke. Skolene oppfordres til å rette fokus mot økt global forståelse og solidaritet.

  • Utdanning er antakelig den aller viktigste nøkkelen til endring og utvikling, sier statsråd Trond Giske. – Regjeringen ønsker å bidra til at internasjonalt samarbeid og bistand innen utdanning settes sterkere på dagsorden. Gjennom Operasjon Dagsverk og Internasjonal uke ønsker vi å sette fokus på nord-sør problematikken og få økt engasjementet på skolen for internasjonale spørsmål og globalt solidaritetsarbeid.

Operasjon Dagsverk er etter hvert blitt en tradisjon ved landets videregående skoler. Elevene setter av en skoledag til arbeid for solidaritetsarbeid i den tredje verden. I forbindelse med Operasjon Dagsverk blir det ved en rekke skoler arrangert Internasjonal uke, der elever og lærere fokuserer på internasjonale spørsmål og økt global forståelse.

Årets Operasjon Dagsverk vil konsentrere seg om utdanningsprosjekter i Sør-Afrika, Zimbabwe, Nicaragua og Bolivia, med spesiell fokus på HIV og AIDS.

For å oppmuntre skolene til å delta i Internasjonal uke, er det opprettet en pris på 50 000 kroner til den skolen som har det beste opplegget for gjennomføring av uken. Både ungdomsskoler og videregående skoler kan delta i konkurransen.

Statens utdanningskontor i hvert fylke har ytterligere informasjon til de skolene som ønsker å delta.