Historisk arkiv

Statsråd Trond Giske på offisielt besøk til Storbritannia

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

03.07.00 Statsråd Trond Giske reiser tirsdag 4. juli på et tre dagers offisielt besøk til Storbritannia.

Pressemelding

Nr.: 061/2000
Dato: 3. juli

Statsråd Trond Giske på offisielt besøk til Storbritannia

Statsråd Trond Giske reiser tirsdag 4. juli på et tre dagers offisielt besøk til Storbritannia. Hovedfokus for besøket vil være problemstillinger knyttet til høgre utdanning, kvalitet og informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) i utdanningen.

Statsrådens program inneholder blant annet:

Onsdag 5. juli :

Om morgenen har Giske møter om kvalitetsutvikling og IKT i utdanningen i det britiske utdanningsdepartementet. Senere har Giske arbeidslunsj med viseutdanningsminister Baroness Blackstone om høgre utdanning, og han skal ha møte med utdanningsminister David Blunkett. Temaet for møtet er reformer i britisk utdanning.

Torsdag 6. juli:

Statsråd Giske besøker Warwick universitetet i Coventry. Giske vil blant annet få orientering om den viktige omstillingsprosessen som dette universitetet har vært gjennom. Warwick er nå rangert som et av de beste universitetene i Storbritannia.

Fredag 7. juli

Giske deltar på en mottakelse i tilknytning til arrangementet "Tall ships - the Peace Voyage" i regi av Norge 2000 og Kirkens Nødhjelp. SS "Christian Radich" og SS "Sørlandet" seiler denne dagen opp Themsen under Tower Bridge og vil legge til ved siden av HMS Belfast. Om bord på skipene er ungdommer fra Bosnia, Herzegovina, Kosovo, Jugoslavia, Eritrea og Sudan. Seilasen går fra Norge via England til Frankrike og så tilbake til Norge, og håpet er at de 40 ungdommene ombord skal lære mer om konfliktløsning, dialog og samarbeid. Et profesjonelt norsk mannskap vil arbeide sammen med ungdommene.