Historisk arkiv

Turid Kjølseth leder for VOX

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

08.09.00 Turid Kjølseth er tilsatt som administrativ leder for det nye voksenopplæringsinstituttet VOX. Statsråd Trond Giske lanserte det nye instituttet fredag.

Pressemelding

Nr.: 077-00
Dato: 08.09.00

Turid Kjølseth leder for nytt voksenopplæringsinstitutt

Kirke-, utdannings- og forskningsminister Trond Giske lanserte fredag det nye voksenopplæringsinstituttet, VOX. Turid Kjølseth, som i dag er rektor ved Statens ressurs- og voksenopplæringssenter, er tilsatt som administrativ leder for det nye instituttet.

VOX er en statlig institusjon som bygger på en sammenslåing av voksenopplæringsinstitusjonene Norsk fjernundervisning (NFU), Norsk voksenpedagogisk forskningsinstitutt (NVI) og Statens ressurs- og voksenopplæringssenter (SRV). VOX etableres 1. januar 2001.

VOX skal være en nasjonal institusjon som skal initiere og drive forsknings- og utviklingsarbeid og være et utviklingssenter for det brede voksenopplæringsfeltet.

VOX skal drive kunnskapsutvikling, kunnskapsformidling, utviklingsprogrammer og nettverksbygging mellom ulike organisasjoner og institusjoner. Den skal være en kunnskapsbase for alle som driver med opplæring av voksne.

VOX skal ha tre fagavdelinger: Avdeling for forskning, utvikling og analyse, Avdeling for metodeutvikling og Avdeling for kunnskapsformidling og kunnskapsforvaltning.

Avdeling for forskning, utvikling og analyse vil ligge i Trondheim, mens de to andre avdelingene vil ligge i Oslo. Samlokaliseringen i Oslo er planlagt til 1. august 2001.