Historisk arkiv

Giske avventer Stortingets behandling

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

- Jeg avventer Stortingets behandling for å se hva det aktuelle forslaget til slutt vil innebære for den fremtidige behandlingen av privatskole-søknader. Dette sier Trond Giske i en kommentar til et forslag som nå er fremlagt i Stortinget. (20.03.01)

Pressemelding

Nr.: 017-01
Dato: 20.03.01

Avventer Stortingets behandling

- Jeg avventer Stortingets behandling for å se hva det aktuelle forslaget til slutt vil innebære for den fremtidige behandlingen av privatskole-søknader.

Dette sier Trond Giske i en kommentar til forslaget som nå er fremlagt i Stortinget Han understreker at prinsippet om likebehandling er viktig i all god forvaltning, noe også han selv etterstreber.

- Jeg konstaterer samtidig at særlig Høyre og Kristelig Folkeparti har gjort det til sin hovedsak i skolepolitikken å sørge for at mer av skolens ressurser skal gå til private skoler. De ønsker åpenbart økt privatisering av skolen. Dette er det stikk motsatte av Ap-regjeringens politikk som bygger på økt satsning i den offentlige fellesskolen og styrket kvalitet i denne.

Giske mener det er greit at skillelinjene i skolepolitikken kommer klart fram, og konstaterer at Senterpartiets landsmøte deler Arbeiderpartiets syn.

- Men når det gjelder det konkrete forslaget som nå er fremmet i Stortinget må vi se nærmere på det og på hva det innebærer for den fremtidige behandlingen av privatskolesøknader, sier Giske.