Historisk arkiv

Giske til Kina

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Statsråd Trond Giske reiser på offisielt besøk til Kina. Besøket er en gjenvisitt og skal blant annet styrke forskningssamarbeidet mellom Norge og Kina. Statsråden er invitert av den kinesiske forskningsministeren.(19.07.01)

Giske til Kina

Statsråd Trond Giske reiser på offisielt besøk til Kina. Besøket i Kina er en gjenvisitt, og et mål for samtalene er styrking av forskningssamarbeidet mellom Norge og Kina. Statsråden er invitert av den kinesiske forskningsministeren Xu Guanhua. I Shanghai deltar statsråden blant annet ved åpningen av et bilateralt seminar om polarforskning.

Statsråden skal besøke Kina fra 24. – 30. juli. Trond Giske og den kinesiske utdanningsministeren skal snakke om styrking av forskningssamarbeid, blant annet innenfor polarforskning og marin forskning.

-Disse områdene er av gjensidig interesse for Kina og Norge, sier statsråd Giske. -S amarbeidet utvikles som ledd i en bilateral avtale om forskningssamarbeid mellom Norges forskningsråd og det kinesiske forskningsdepartementet.

Seminaret i Shanghai samler en rekke forskere fra Kina og Norge fra 30. juli til 2. august. Ulike temaer innenfor klimaforskning vil bli drøftet som grunnlag for styrket samarbeid innen polarforskning.

Statsrådens program i Beijing inkluderer møte i Det kinesiske utdanningsdepartementet og besøk ved Beijing University, Det kinesiske vitenskapsakademiet og forskningsparken Zhongguancun. I Shanghai vil statsråden også besøke Kinas Polarforskningsinstitutt og møte norske og kinesiske studenter på Det nordiske senteret ved Fudan universitetet.