Historisk arkiv

Kabelvåg videregående skole fikk pris for internasjonalt engasjement

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Kabelvåg videregående skole i Nordland fikk onsdag overrakt en pris for beste opplegg for Internasjonal uke 2000 og Operasjon Dagsverk. Prisen er på 50 000 kroner. (18.04.01)

Pressemelding

Nr.: 032-01
Dato: 18.04.01

Kabelvåg videregående skole fikk pris for internasjonalt engasjement

Kabelvåg videregående skole i Nordland fikk onsdag overrakt en pris for beste opplegg for Internasjonal uke 2000 og Operasjon Dagsverk. Det var statssekretær Berith Bergersen som overrakte prisen, som er på 50 000 kroner. Kabelvåg videregående skole er den første skolen som får denne nyopprettede prisen.

Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet opprettet prisen i 2000 for å stimulere skolene til økt engasjement omkring solidaritet og internasjonalt arbeid. Internasjonal uke ble gjennomført 16.-26. oktober, og mange skoler arrangerte en slik uke i forbindelse med Operasjon Dagsverk 26. oktober. Dagen ble viet utdanningsprosjekter i Sør-Afrika, Zimbabwe, Nicaragua og Bolivia med særlig fokus på HIV og AIDS.

Juryen har bestått av representanter for Elevorganisasjonen, lærerorganisasjoner, UD, KUF og Læringssenteret. De sier i sin begrunnelse at Kabelvåg videregående skole oppfyller alle kriteriene for konkurransen, bl.a. at opplegget kan nyttes av andre skoler og inngår i en langsiktig satsing. Juryen la bl. vekt på at mange av gruppene hadde kunstnerisk uttrykk som sluttresultat. Bruk av video, internettside som dokumentasjon og informasjon om uka og en forestilling der resten av lokalmiljøet blir trekt inn er viktige element. Det var særlig positivt at skolen klarte å gi hver enkelt elev større global forståelse og at både elever, lærere og skolens administrasjon deltok aktivt.

-Kabelvåg videregående skole er et eksempel som kan inspirere flere skoler til økt innsats for internasjonal solidaritet, sier Berith Bergersen. Elevorganisasjonen spiller en hovedrolle i gjennomføringen av Internasjonal uke og Operasjon Dagsverk, og den har i høy grad bidratt til et voksende engasjement ved skolene. I forbindelse med prisutdelingen markerte KUF også sin støtte til Elevorganisasjonens arbeid i 2001 med et bidrag på 350 000 kroner.

Både Tingvoll videregående skole i Møre og Romsdal og samarbeidet mellom Honningsvåg skole og Honningsvåg fiskarfagskole og videregående skole i Finnmark fikk hederlig omtale av juryen. På disse skolene ble internasjonal uke gjennomført på en glimrende og original måte, heter det i juryens uttalelse.