Historisk arkiv

Lærer å kommunisere med egne barn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Opplæringsprogram der foreldre lærer å kommunisere med egen barn

Opplæringsprogrammet "Se mitt språk" - et program der foreldre får opplæring i å kunne kommunisere med egne barn ble 12. juni presentert på Andebu kompetansesenter i Vestfold. (05.06.01)

Pressemelding

Nr.: 048-01
Dato: 05.06.01

Lærer å kommunisere med egne barn

Norge kan i det europeiske språkåret vise til at vi har bygd opp en språkopplæring for foreldre til døve og sterkt tunghørte barn som er unik i verdenssammenheng. Over 900 foreldre får opplæring i tegnspråk for å kunne kommunisere med egne barn. Dette skjer uten at det tilføres friske midler fra staten. 12 juni ble opplæringsprogrammet markert på Andebu kompetansesenter i Vestfold.

"SE MITT SPRÅK" er et opplæringsprogram i tegnspråk på 40 uker fordelt over barnets 16 første år. Første kull startet høsten 1996. Over 900 foreldre og deres hørselshemmede barn mottar dette tilbudet. Søsken får 8 ukers opplæring. Undervisningen gis ved fem statlige kompetansesenter for hørselshemmede og ved Ål folkehøgskole og kurssenter.

Tegnspråkopplæringen følger en opplæringsplan som er godkjent av Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet. Norsk Fjernundervisning har hatt ansvaret for utviklingen av opplæringsplanen og en rekke læremidler av meget høy kvalitet som brukes i undervisningen. Inntektene av salget av læremidler går til nyproduksjon.

For mer informasjon og avtaler, ta kontakt med Brit Sæther Liltved, Statens utdanningskontor i Aust-Agder tlf. 37 00 20 00 eller mobil 90 78 67 42.