Historisk arkiv

Førstesidesaker i april 2001

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Førstesidesaker i april 2001

Folkehøgskolens rammevilkår

Utvalget som har utredet folkehøgskolens rammevilkår overleverer onsdag 2. mai sin innstilling til statsråd Trond Giske. Pressen er invitert til å delta under overleveringen. (30.04.01)

Ørnulf Axel Elseth ny domprost i Bergen

Generalsekretær Ørnulf Axel Elseth vart i statsråd fredag utnemnt til domprost i Bergen domprosti. (27.04.01)

Tverrsamband

KUF og Kulturdepartementet har nylig mottatt en rapport fra en arbeidsgruppe for IT og andre sektorovergripende spørsmål innenfor bibliotek, arkiv og museum. (26.04.01)

Idémøte for næringsliv og utdanning

Statsrådene Grete Knudsen og Trond Giske inviterer tirsdag IKT-selskaper, gamle og nye aktører i utdanningssystemet, forleggere og studentrepresentanter til idémøte med tittel "Fremtidens læring – teknologiske og pedagogiske muligheter". (23.04.01)

Markeringen av Det europeiske språkåret

-I dagens samfunn som preges av mobilitet og internasjonale nettverk, blir det helt nødvendig å mestre andre språk enn morsmålet for å vinne fram i samfunns- og arbeidslivet. Det kan også bidra til å berike vårt eget språk, sa statsråd Giske under den norske markeringen av Det europeiske språkåret på Munchmuseet i Oslo fredag. (20.04.01)

Giske markerer opninga av Det europeiske språkåret 2001

Statsråd Trond Giske vil fredag 20. delta på den norske markeringa av Det europeiske språkåret 2001. Markeringa vil skje på Munchmuseet. Til saman 47 europeiske land deltek i språkåret. (18.04.01)

Kabelvåg videregående skole fikk pris for internasjonalt engasjement

Kabelvåg videregående skole i Nordland fikk onsdag overrakt en pris for beste opplegg for Internasjonal uke 2000 og Operasjon Dagsverk. Prisen er på 50 000 kroner. (18.04.01)

Livslang læring har godt grep i Norge

Norge sammen de øvrige nordiske land kommer godt ut av en OECD-undersøkelse om hvordan livslang læring generelt er innarbeidet i samfunnet.(09.04.01)

100 millioner til lærebøker fordelt

100 millioner kroner til lærebøker for elever i videregående skole for neste skoleår er nå fordelt på fylkene. Bare fire fylker får bruke den nye bevilgningen uten forbehold. (09.04.01)

20 kvinneprofessorater fordelt på 11 institusjoner

KUF har nå fordelt 20 professorater øremerket kvinner til de fire universitetene og 7 høgskoler. Departementet har fordelt professorstillinger til fagområder der mindre enn 10 % av professorene er kvinner. (06.04.01)

Oasen i Stortinget

-Jeg vil ta Stortingets vedtak til etterretning. Når departementet skal behandle en eventuell søknad etter lovens bestemmelser, vil jeg sørge for at departementet blir gjort kjent med vedtaket, og gi beskjed om at dette skal ligge til grunn for behandlingen framover, sa statsråd Giske i debatten rundt Oasen barneskole i Stortinget torsdag. (05.04.01)

Egil K. Sundbye direktør i Opplysningsvesenets fond

Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet har tilsatt Egil K. Sundbye som direktør for Opplysningsvesenets fond. (04.04.01)

Regjeringa satsar på studentbustader

Regjeringa tek sikte på å føre vidare satsinga på bygging av studentbustader med 1 000 bustadeiningar i året fram til 2005. Det blir lagt opp til at ein av 30 studentbustader i dei store byane blir lagt til rette for funksjonshemma. (02.04.01)