Historisk arkiv

Førstesidesaker i februar 2001

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Førstesidesaker i februar 2001

Nye regler for askespredning

Kirke,- utdannings,- og forskningsdepartementet vil endre gravferdsloven, slik at personer over 15 år som ønsker det skal kunne søke om askespredning mens de fortsatt er i live.(23.02.01)

Data i den flerkulturelle skolen i Oslo støttes med 20 millioner

KUF og Oslo kommune vil i løpet av en treårsperiode bruke minst 20 millioner kroner på et forsknings- og utviklingsprosjekt innen Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) i den flerkulturelle skolen. Vahl skole, Jordal ungdomsskole og Elvebakken videregående skole er med i prosjektet. (14.02.01)

Samråd om skole og kultur

Statsrådene Trond Giske og Ellen Horn inviterer til samråd om kulturpolitikk og skolens rolle i dette arbeidet på Norsk Folkemuseum på Bygdøy i kveld. En rekke skuespillere og teatersjefer er invitert til å komme med sine meninger og innspill. (14.02.01).

Realkompetanse gir opptak til høgre utdanning

Til høsten er universiteter og høgskoler forpliktet til å ta opp studenter over 25 år på grunnlag av realkompetanse. De første forsøkene med å ta inn studenter til universitets - og høgskoler på grunnlag av realkompetanse, avdekker rekordstor interesse. (13.02.01)

Avslag for Oasen

Oasen Bibelsenter i Songdalen får ikke starte barneskole med rett til statstilskudd etter privatskoleloven. Dette er klart etter at regjeringen har avslått klagen på et tidligere vedtak fra departementet med samme konklusjon. (09.02.01)

Kvalitetsmerking av fremragende forskning

KUF og Norges forskningsråd inviterer alle forskningsmiljøer i Norge til å konkurrere om ekstra økonomisk støtte og status som "Senter for fremragende forskning. (01.02.01)