Historisk arkiv

Førstesidesaker i januar 2001

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Førstesidesaker i januar 2001

Kompetansereformens rolle for nasjonal kompetansebygging

Alle universiteter og høgskoler har plikt til å vurdere realkompetanse ved opptak til studier fra høsten av. I videregående opplæring har 3 500 personer hittil fått vurdert sin realkompetanse, sa statssekretær Berith Bergersen under åpningen av Konferansen for Kompetanse på Sjølyst (31.01.01)

Nytt likestillingsverktøy til skolene

For første gang på ti år har KUF laget en ny veileder i arbeid med likestilling for grunnskole, videregående opplæring og voksenopplæring. (25.01.01)

Realkompetanse skal kvalifisere til kortare utdanning

KUF har no bestemt at vaksne med rett til vidaregåande opplæring skal få fullføre utdanninga på grunnlag av realkompetanse. Endringane i forskrifta til Opplæringslova tar til å gjelde 1. februar i år. (22.01.01)

Bedre kvalitet på utdanningen

Kortere studier og bedre kvalitet er stikkord for å møte den internasjonale konkurransen innen høyere utdanning. Dette skriver statsråd Trond Giske i et innlegg i Dagbladet 16. januar (16.01.01)

Realkompetanse ved opptak til høgre utdanning

Realkompetanse som grunnlag for opptak til høgre utdanning var tema på en konferanse som Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet arrangerte 16. januar. (16.01.01)

Innstilling om hørselhemmede i skolen overlevert

Sunnanåutvalget leverte 4. januar sin innstilling til statsråd Trond Giske. Arbeidsgruppen foreslår å opprettholde dagens fire statlige kompetansesentra (04.01.01)

VOX er etablert

VOX - Voksenopplæringsinstituttet er etablert fra 1. januar. (02.01.01)