Historisk arkiv

Førstesidesaker i juni 2001

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Førstesidesaker i juni

Godkjenning av utenlandsk utdanning

Brosjyren Godkjenning av utenlandsk utdanning foreligger nå i en oppdatert utgave. Heftet foreligger på norsk og engelsk og omfatter videregående og høgre utdanning. (27.06.01)

Ansvar for opplæring i medisinske institusjoner

KUF har sendt på høring to alternative forslag til hvem som skal ha ansvar for opplæring i forbindelse med statlig overtakelse av de medisinske institusjonene. (20.06.01)

Menn i skolen

KUF arrangerte nylig en idédugnad om menn i skolen. Mange gode forslag til tiltak og strategier for å rekruttere flere menn til lærerutdanning og læreryrket ble utarbeidet og overlevert statsråd Giske. (20.06.01)

Avspark for Kvalitetsreformen

Over 200 personer fra universiteter, høyskoler og andre miljøer var tirsdag med på å dra i gang det praktiske arbeidet med Kvalitetsreformen innen høyere utdanning. (19.06.01)

Avstemmingen om ny biskop i Nord-Hålogaland

Prost Per Oskar Alfred Kjølaas har fått flest stemmer i første runde av avstemningen til ny biskop i Nord-Hålogaland etter Ola Steinholt. (18.06.01)

Stor interesse for forsøk med ny arbeidstid

KUF har i løpet av våren fått inn mer enn 450 søknader om å drive forsøk med nye arbeidstidsordninger. Søknadene bygger på en sentral avtale mellom KUF og lærerorganisasjonene som var klar i mars i år. (18.06.01).

Skolen er bedre enn sitt rykte

En nordisk undersøkelse viser at nordmenn har litt mindre tillit til skolen generelt enn de andre nordiske landene. (18.06.01)

Gjennomføring av kvalitetsreformen

KUF arrangerer tirsdag 19. juni en konferanse for å markere startskuddet for oppfølgingen av arbeidet med Kvalitetsreformen som Stortinget vedtok 12. juni. Alle landets universitet, høyskoler og andre miljøer som arbeider med høyere utdanning vil delta. (15.06.01)

Idédugnad om menn i skolen

20 menn fra bl.a. mannsforskning, lærerutdanning og læreryrket vil delta på en idédugnad om menn i skolen i Oslo 18. og 19. juni. Bakgrunnen for idédugnaden er bl.a. manglende rekruttering av menn til læreryrket. (15.06.01)

Kvalitetsreformen i Stortinget

-Vi skal bruke mer ressurser på utdanning og forskning. Vi skal sørge for at flere får anledning til å ta utdanning. Vi skal sørge for at utdannings- og forskningsinstitusjonene våre blir utnyttet på en bedre måte, sa statsråd Giske under stortingsdebatten om kvalitetsreformen i høgre utdanning. (13.06.01)

Giske åpnet eLæringskonferanse

Statsråd Trond Giske stod for åpningen av eLæringskonferansen ’Nettbasert Læring 2001’ på Telenor Expo 12. og 13. juni. (07.06.01)

Aschehoug, NSD og Cappelen får utvikle digital samfunnslære

Aschehoug forlag, Norsk Samfunnsvitenskapelig Datatjeneste og Cappelen forlag er av Læringssenteret valgt ut til å lage den nye digitale samfunnslæra for elever i videregående opplæring. (05.06.01)

Lærer å kommunisere med egne barn

Opplæringsprogrammet "Se mitt språk" - et program der foreldre får opplæring i å kunne kommunisere med egne barn ble 12. juni presentert på Andebu kompetansesenter i Vestfold. (05.06.01)

KUF gir pengar til kyrkjelydsval

KUF har løyvd til saman om lag 9 millionar kroner til å gjennomføre kyrkjelydsval i Den norsk kyrkja til hausten. (01.06.01)

Nina Tangnæs Grønvold ny statssekretær i KUF

Nina Tangnæs Grønvold frå Oslo er i statsråd fredag utnemnt til ny statssekretær i Kyrkje-, utdannings- og forskingsdepartementet. (01.06.01)