Historisk arkiv

Førstesidesaker i mars 2001

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Førstesidesaker i mars 2001

Rekrutteringskampanje for læreryrket

"Noen venter på at du skal bli lærer - søk en førskolelærerutdanning eller annen lærerutdanning" er tema for en landsomfattende rekrutteringskampanje til læreryrket. Bl. vil det blir sendt en reklamefilm på TV2 fra 2. april. (30.03.01)

Tro og livssyn for alle

"Tro og livssyn" foreslås som nytt navn på grunnskolefaget Kristendomskunnskap med religions- og livssynsorientering. Regjeringen la fram stortingsmeldingen om evalueringen av faget fredag, og går inn for å sette ned en arbeidsgruppe som skal gjennomgå læreplanen i faget. (30.03.01)

Bernt-utvalget vil styrke kommersialisering av forskningsresultater

Statsråd Trond Giske mottok 28. mars innstillingen "Fra innsikt til industri" fra utvalget som har vurdert spørsmålet om utnytting av forskningsresultater fra universiteter og høyskoler, Bernt-utvalget. Et samlet utvalg mener at kommersialisering bør sees på som en del av institusjonenes formidlingsforpliktelse og dermed som en del av deres samfunnsansvar. (28.03.01)

Politiattest før studiestart

Fra 1. april i år må alle studenter som vil bli lærere, førskolelærere, barnevernspedagoger eller sosionomer før studiestart legge fram politiattest som viser at de ikke er dømt, siktet eller tiltalt for seksuelle overgrep mot barn. (27.03.01)

4 700 søker høgre utdanning på grunnlag av realkompetanse

Samordna opptak har registrert ca. 4 700 søkere som har bedt om vurdering på bakgrunn av realkompetanse. . Over 40% av de som har søkt om realkompetanse har søkt sykepleierutdanningen. (26.03.01)

Forsøk med nye arbeidstidsordninger

KUF og lærerorganisasjonene har blitt enige om en avtale som oppfordrer kommuner og fylkeskommuner til å gjennomføre forsøk med alternative arbeidstidsordninger i skolen. (22.03.01)

Giske avventer Stortingets behandling

- Jeg avventer Stortingets behandling for å se hva det aktuelle forslaget til slutt vil innebære for den fremtidige behandlingen av privatskole-søknader. Dette sier Trond Giske i en kommentar til et forslag som nå er fremlagt i Stortinget. (20.03.01)

Høgskolen i Lillehammer får hovedfag i pedagogikk

Høgskolen i Lillehammer får etablere hovedfag i pedagogikk. KUF vil tilrå at høgskolen får tildele cand.polit.-grad og -tittel. (16.03.01)

Norske 14-åringer godt skodd i demokrati

I en internasjonal undersøkelse, Civic Education Study, viser norske skoleelever gode kunnskaper om betydningen av lover, politiske rettigheter og demokratiske institusjoner. Elevene ønsker i mindre grad å engasjere seg politisk. (16.03.01)

Gjør din plikt - Krev din rett

Regjeringen vil legge bedre til rette for studentenes læring og gjennomføring av studiet, både i forhold til kvalitet og økonomi. Institusjonene skal være forpliktet til å gi et godt tilbud og god oppfølging. Regjeringen la fredag fram stortingsmeldingen "Gjør din plikt – Krev din rett. Kvalitetsreform for høyere utdanning" (09.03.01)

Forslag om lov- og forskriftsendringer som gjelder skolefritidsordningen - høring

KUF har sendt på høring forslag om endringer i lov og forskrifter om finansiering av skolefritidsordningen. (08.03.01)

Nytt høgskoleingeniørstudium i teknisk design ved Høgskolen i Østfold

Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet har godkjent at det etableres høgskoleingeniørstudium i teknisk design ved Høgskolen i Østfold. (08.03.01)

Utdanning som handelsvare

- Jeg frykter en situasjon hvor markedskreftene blir styrende i utdanningssektoren. Det kan gå utover de andre viktige samfunnsmessige og kulturelle oppgaver som institusjonene skal fylle, sa Statsråd Giske i åpningstalen på KUF seminaret Utdanning som handelsvare.(02.03.01)

Giskes svar til Stortinget om Oasen

De endringer Stortinget gjorde i privatskoleloven gjorde det nødvendig for departementet å gå gjennom hele Oasen-saken på en langt grundigere måte enn i den første runden. Dette skriver statsråd Trond Giske i sitt svar til Arne Lyngstad (KrF) i Stortingets KUF-komite. (02.03.01)