Historisk arkiv

Offisiell åpning av statsforvaltningens markering av Oslo bys 1000-årsfeiring.

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Statsråd Siri Bjerke - Miljøverndepartementet - Offisiell åpning av statsforvaltningens markering av Oslo bys 1000-årsfeiring. Regjeringskvartalet, kantinen i R-5, 9.10.00

Statsråd Siri Bjerke – Miljøverndepartementet - Offisiell åpning av statsforvaltningens markering av Oslo bys 1000-årsfeiring. Regjeringskvartalet, kantinen i R-5, 9.10.00

Offisiell åpning av statsforvaltningens markering av Oslo bys 1000-årsfeiring.

Oslo kommune ved Gro Balas tok høsten 99 kontakt med Statsministerens kontor med forespørsel om departementene ville være med i høstens arrangement av Oslo 1000 år under vignetten makten og muligheten. Regjeringen Bondevik stilte seg postivit til deltakelse i et r-notat. Det ble utarbeidet nytt regjeringsnotat etter regjeringsskiftet. R-notat fra Arbeids- og administrasjonsminister Jørgen Kosmo ble sendt Regjeringens medlemmer. Det ble vedtatt at arrangementet skulle gjennomføres og at AAD skulle ha det overordnede koordineringsansvaret. Tidspunktet for arrangementet ble i samarbeid med SMK og Oslo kommune lagt til uke 41.

Hovedideen

Arrangementets hovedidé var å gjøre arbeidet i staten og forvaltningen bedre kjent blant publikum. Gjøre departementene kjent for Oslos befolkning og vise at departementene med underliggende etater har både krevende og spennende arbeidsoppgaver. I tillegg er målet også å få til et varig samarbeidet på tvers av departementene.

Planlegging av arrangementet

En arbeidsgruppe bestående av AAD, UD, KD og KRD ble nedsatt for den daglige oppfølgingen.

Samtlige departementer ble innkalt til møte. Det ble gjennomført en idedugnad for å få på bordet hva denne uken skulle inneholde. Hvorpå det ble opprettet kontaktpersoner i samtlige departement som jevnlig har vært innkalt til møter for å avklare og godkjenne arrangementet etter hvert som det skred frem.

Arrangementet retter seg mot ulike arbeidsgrupper i Oslo. Ukens tilbud til publikum er:

  • Foredrag i regi av departementene
  • Utstillinger
  • Underliggende etater har stands
  • Internettkafe
  • Temaomvisninger på kunst og arkitektur i Regjeringskvartalet
  • Jazzkafe
  • Åpen kantine fra 10.00 – 20.00 med salg av mat og drikke.
    Menyen denne uken er utarbeidet i samarbeid med Landbruksdepartementet

I tillegg til denne opplistingen vil:

  • departementene tirsdag 10.10 åpne sine dører for publikum med omvisninger
    og tilbud om foredrag i Offentlighetsloven v/ jurist Anette Selmer i AAD.
  • Onsdag 11.10 er det invitert 10 skoleklasser som skal delta i ungdommens spørretime. Her møter elevene statsrådene Trond Giske, Hanne Harlem, Krita Bekkemellem Orheim og statssekretær Olav Soleng. Tema i spørretimen er; Vold i skolen og Kjøp og salg av reklame i skolebøker etc.
  • Torsdag 12.10 er ytterligere 10 skoleklasser invitert og skal møte eKoordinator politisk rådgiver Tore O. Sandvik som vil holde et foredrag om IKT i skolen.

Det er 10. klasse og grunnkurs i videregående skole som er invitert.

Avslutning

Det har vært stor interesse fra forvaltningens sine om å delta i denne ukens arrangementer. Vi har også måttet avvise flere underliggende etater. Dette indikerer at departementene kanskje bør arrangere flere lignede arrangement.

Det har vært nedlagt et enormt koordineringsarbeid som har gitt nye og spennende samarbeidsflater. Departementene har arbeidet iherdig for å bidra til at uken skal bli vellykket. Dette hadde ikke vært mulig uten samarbeid på tvers av departementsgrensene. Resultatet av arbeidet tror jeg vil bære frukt i det videre samarbeidet. Vi er nå ved veis ende i planleggingen og uke 41 skal gjennomføres. Og med dette erklærer jeg Uken for åpent!