Historisk arkiv

Ombygging av Skibladners toalettanlegg

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøvernministeren svarer på spørsmål fra stortingsrepresentant Per Roar Bredvold om ombygging av toalettanleggene på Skibladner. (01.11.00)

Spørretimen

Ombygging av Skibladners toalettanlegg

Miljøvernminister Siri Bjerke svarer på spørsmål 27 fra representanten Per Roar Bredvold, 01.11.00

"Mjøsas hvite svane, hjuldamperen "Skibladner", har fått pålegg om et lukket toalettanlegg, noe som ikke kan gjøres uten ombygging. Dette er både vanskelig og økonomisk dyrt, men mest et spørsmål om kulturvern.

Vil statsråden bidra til at "Skibladner" får dispensasjon, slik at båten fortsatt kan få seile på Mjøsa til glede for oss alle?"

President

Skibladner er et viktig levende kulturminne ikke bare for Mjøsregionen, men for hele Norge, og svært viktig å ta vare på. Samtidig er Mjøsa også drikkevannskilden for omtrent 80 000 mennesker i denne regionen. Dette er derfor en sak hvor ulike miljøhensyn må vurderes opp mot hverandre.

Klagesaken over Sjøfartsdirektoratets avslag på søknad om dispensasjon fra AS Oplandske Dampskibsselskab ble oversendt Miljøverndepartementet til avgjørelse i forrige uke, og jeg vil nå søke å finne fram til en løsning på denne saken som ivaretar begge disse hensynene på en god måte.

Det er svært positivt at det er et betydelig lokalt engasjement omkring fremtiden for Skibladner, og jeg vil ha nær kontakt med involverte og berørte parter i den videre behandlingen av klagen fra AS Oplandske Dampskibsselskab. Det er nå viktig for selskapet tidlig å få klarhet i rammebetingelsene for neste års seilingssesong. Jeg vil derfor sørge for at klagen blir raskt behandlet i departementet.