Historisk arkiv

Samordnet eiendomsutvikling i Bjørvika

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøvernminister Siri Bjerke svarer på spørsmål fra stortingsrepresentant Odd Einar Dørum om en samordnet eiendomsutvikling i Bjørvika i Oslo. (18.10.00)

Spørsmål fra Stortinget

Samordnet eiendomsutvikling i Bjørvika

Spørsmål fra representanten Odd Einar Dørum til miljøvernministeren:

Samordnet eiendomsutvikling i Bjørvika er nødvendig for byutviklingen i området, og for å kunne bidra finansielt til senketunnelen som er en forutsetning for denne utviklingen. Eiendommene i området eies av ulike statlige og kommunale virksomheter. Oslo havnestyre har åpnet for byutvikling i området, og Oslo bystyre har enstemmig sagt seg villig til å gå inn i et felles utviklingsselskap med staten. Når vil staten som grunneier tale med en stemme og gå inn i utviklingsselskapet?

Svar fra miljøvernminsiter Siri Bjerke på spørsmål nr.1, 18.10.00

Miljøverndepartementet har som øverste planmyndighet hatt et sentralt ansvar for å samordne de statlige interessene i Bjørvika.

Departementet har bl.a. ledet en arbeidsgruppe med representanter for de viktigste grunneierne og Oslo kommune, som har vurdert ulike modeller for gjennomføringen av byutviklingen.

Departementets samordningsfunksjon kan videreføres.

NSB Eiendom har i samarbeid med eiendomsselskapet Linstow etablert utviklingsselskapet Oslo S Utvikling som omfatter NSB Eiendoms arealer i området. Oslo kommune er forespurt om å gå inn i utviklingsselskapet, evt. selge sine eierinteresser, med siktemål å få en eiendomsutvikler som er ansvarlig for hele området. Kommunen har stilt seg positiv til et slikt samarbeid.

Finansiering av ny E18 i Bjørvika vil delvis avklares gjennom behandlingen av Nasjonal transportplan, der det er foreslått statlig delfinansiering av senketunnelen. Det er forutsatt at også grunneierne skal bidra til finansieringen av veiprosjektet gjennom verdistigningen på eiendommene. Oslo kommune har vedtatt å bidra direkte i finansieringen.

Miljøverndepartementet er tilfreds med at staten ved NSB Eiendom på denne måten er tungt inne i utviklingsselskapet, slik at det oppnås en solid grunneierkonstellasjon som kan forhandle med Statens Vegvesen om finansieringen av E18.

Det vil være ønskelig med en rask avklaring av finansieringen av E18 både for å få gjennomført byutviklingen og av hensyn til det nye operahuset i Bjørvika, som vil få meget vanskelige driftsforhold så lenge vegomleggingen ikke er realisert. Jeg vil følge utviklingen og ha beredskap for ytterligere koordinering av statlige interesser.