Oljevernberedskap
Historisk arkiv
Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I
Utgiver: Miljøverndepartementet
Miljøvernminister Siri Bjerke svarer stortingsrepresentant Erna Solberg på spørsmål om det vil bli gjennomført endringer i oljevernberedskapen før Stortinget er informert om og har behandlet fremtidig struktur (11.05.01).
Tale/innlegg | Dato: 21.05.2001
Miljøvernminister Siri Bjerke svarer stortingsrepresentant Erna Solberg på spørsmål om det vil bli gjennomført endringer i oljevernberedskapen før Stortinget er informert om og har behandlet fremtidig struktur (11.05.01).
Spørsmål fra Stortinget
Oljevernberedskap
Spørsmål fra stortingsrepresentant Erna Solberg 11.05.01
Det meldes nå at SFT vil legge ned
og omlokalisere enkelte oljeverndepoer. Miljøvernministeren har
tidligere i brev til undertegnede bekreftet at hun vil legge frem
de spørsmål som reises gjennom SFTs gjennomgang av
oljevernberedskapen for Stortinget i trå med de løfter den forrige
miljøvernministeren ga Stortinget i januar år 2000.
Vil det bli gjennomført endringer før Stortinget er informert
om og har behandlet fremtidig struktur og i så fall hvorfor?
Statsråd Bjerkes svar på spørsmål 369 fra representanten Erna Solberg
Statens forurensingstilsyn oversendte til departementet ved brev av 17.januar 2001 en omfattende analyse og forslag til endringer i den statlige oljevernberedskapen. Analysen omhandlet bl.a. kriterier for dimensjoneringen av beredskapen, mens forslagene gikk på både organisering og utstyrsbehov, herunder omlokalisering av enkelte av de statlige oljeverndepotene langs kysten. Departementet ba SFT gjennomføre en høringsrunde både av analysen og forslagene, som grunnlag for departementets videre behandling av saken. Resultatene av denne høringsrunden er nylig oversendt departementet ved brev av 9.mai fra SFT. SFT foreslår på bakgrunn av høringsrunden enkelte endringer i sitt opprinnelige forslag, bl.a. trekker SFT tilbake enkelte av de opprinnelige forslagene til endring i depotstrukturen.
Jeg ser det som viktig å styrke oljevernberedskapen, men at dette skjer på bakgrunn av en grundig vurdering og en god prosess. Den analysen og de forslagene som nå foreligger fra Statens forurensingstilsyn gir, sammen med høringsuttalelsene, etter min mening et godt grunnlag for å vurdere aktuelle tiltak for å styrke den statlige oljevernberedskapen. Jeg tar imidlertid ikke sikte på å treffe noen endelige vedtak før saken er presentert for Stortinget gjennom budsjettforslaget for neste år .