Historisk arkiv

Snøskuter og ulovlig motorferdsel -

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøvernministerens svar på spørsmål fra stortingsrepresentant Per Sandberg om bruken av snøskuter og ulovlig motorferdsel . (28.03.01)

Miljøvernministerens svar på spørsmål fra stortingsrepresentant Per Sandberg om bruken av snøskuter og ulovlig motorferdsel . (28.03.01)

Spørsmål fra Stortinget

Snøskuter og ulovlig motorferdsel

Spørsmål nr. 17 fra stortingsrepresentant Per Sandberg, 28.03.01

Bruken av snøskuter, eller ulovlig motorferdsel, blir av enkelte i Statens Naturoppsyn fremstilt som å være et meget stort problem. Deler statsråden dette inntrykket, og foreligger det planer om å intensivere oppsynet i utvalgte områder?

Svar fra miljøvernminister Siri Bjerke på spørsmål nr 17 fra Per Sandberg

Snøskuteren har sine legitime bruksfunksjoner som er anerkjent i lov og regelverk. Det er når snøskuteren brukes til formål som ligger utenfor det som er tillatt etter lov og regelverk, at bruken er et problem.

De myndigheter som er satt til å påse at gjeldende lover og regler følges, må selvsagt også vurdere i hvilket omfang og på hvilken måte oppsynet skal utføres. Dette blir en avveining bl.a. mellom hvor stort problemet anses å være og de ressurser en rår over.

Statens naturoppsyn har også ansvar for oppsyn etter motorferdselloven med forskrifter. I tråd med den generelle policyen til Statens naturoppsyn legges det stor vekt på å informere om det regelverket som gjelder. Statens naturoppsyn har derfor i flere områder av landet medvirket til å utarbeide informasjonsbrosjyrer for å klargjøre regelverket for brukerne.

Statens naturoppsyn samarbeider nært med politiet i oppsynsvirksomheten vedr motorferdsel. Behovet for intensivert oppsyn blir vurdert bl.a. som følge av rapportering av ulovlig motorferdsel. Planlegging av slikt oppsyn er av operativ karakter og blir ikke forelagt meg.