Historisk arkiv

Bevilger 12,5 mill kr til Malmøya

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøvernminister Siri Bjerke har nå gitt tilsagn om et bidrag på 12,5 mill kr til sikring av Malmøya som offentlig friluftsområde.(12.12.00)

Pressemelding

Dato: 12.12.00

Bevilger 12,5 mill kr til Malmøya

Miljøvernminister Siri Bjerke har nå gitt tilsagn om et bidrag på 12,5 mill kr til sikring av Malmøya som offentlig friluftsområde.

- Det er sjelden at vi har mulighet til å sikre offentlige friluftsområder av slikt omfang som Malmøya. Jeg er derfor glad for at vi sammen kan ta et offentlig løft for å bevare en slik spesiell kystperle i Larvik, sier miljøvernminister Siri Bjerke.

Bidraget tilsvarer det beløpet kommunen har søkt om fra staten og dermed er finansieringen av denne viktige saken i havn. Øvrige bidragsytere er Larvik kommune, Vestfold fylkeskommune og Oslofjordens friluftsråd.

Malmøya som ligger i Larvik kommune, er på ca 1300 daa og eies nå Fritzøe Skoger. Kommunen har inngått en intensjonsavtale om offentlig overtakelse av denne øya. Ut fra størrelse, beliggenhet, naturverdier og kulturhistorie framstår Malmøya som et svært viktig og unikt område for friluftsliv. Øya ligger sentralt i Oslofjorden og har et betydelig potensiale for utvikling gjennom tilrettelegging for allment turliv og varierte naturopplevelser.

Kontakperson: Avd.dir Harald S. Ruberg tlf.22 24 58 90