Historisk arkiv

Fjerning av skipsvraket "Boiky"

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøverndepartementet har i dag bedt Statens forurensningstilsyn arbeide videre med sikte på å få skipsvraket "Boiky" fjernet neste år. Den sovjetiske jageren "Boiky" gikk på grunn ved Skogsøya i Vesterålen i 1988, under slep fra Murmansk til Spania. (18.08.00)

Fjerning av skipsvraket "Boiky"

Miljøverndepartementet har i dag bedt Statens forurensningstilsyn arbeide videre med sikte på å få skipsvraket "Boiky" fjernet neste år.

Statens forurensningstilsyn fikk høsten 1999 i oppdrag fra Miljøverndepartementet å starte planleggingen med sikte på å gjennomføre fjerning av "Boiky" i år. SFT gikk i juni ut med en anbudsrunde til potensielle firmaer. På bakgrunn av anbudene som kom inn sammenholdt med bl.a. rammene for fjerningen av "Boiky" innenfor årets budsjett, ser Miljøverndepartementet det som mest hensiktsmessig at SFT bes om å arbeide videre med saken, med sikte på at fjerningen kan gjennomføres neste år .

Den sovjetiske jageren "Boiky" gikk på grunn ved Skogsøya i Øksnes kommune i Vesterålen i november 1988, under slep fra Murmansk til Spania. Miljøverndepartementet ga i 1989 eier av skipet pålegg om fjerning av vraket. Pålegget ble påklaget, og ble i kgl. res. stadfestet i 1990. Statens forurensningstilsyn (SFT) har fulgt opp pålegget uten at vraket ennå er blitt fjernet.

Kontaktperson: Informasjonssjef Eva Nordvik, tlf: 22 24 57 18, mobil 90 99 66 72