Historisk arkiv

Flere og billigere boliger på Fornebu

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøverndepartementet krever at det bygges minst 6000 boliger på Fornebu. Miljøverndepartementet har godkjent kommunedelplan 2 for Fornebu med visse endringer og forutsetninger. (22.09.00) Les pressemeldingenLes endelig avgjørelse

Pressemelding

Dato: 22.09.00

Flere og billigere boliger på Fornebu

Miljøverndepartementet krever at det bygges minst 6000 boliger på Fornebu. Økningen i boligtallet skal i hovedsak tas innen områder avsatt til boligformål. Departementet legger til grunn at 20-25% av det totale boligtallet tilfredsstiller Husbankens kriterier for kvalitet og prisnivå.

Bærum kommunes vedtak fra juni 1999 la opp til 5000 boliger på Fornebu. Statsbygg leverte innsigelse fordi nasjonale og regionale interesser etter deres syn ikke ble ivaretatt med den ramme det her var lagt opp til.

Miljøverndepartementet har med denne avgjørelsen godkjent kommunedelplan 2 for Fornebu med visse endringer og forutsetninger.

Departementet anbefaler et samarbeid med Husbanken, grunneiere og utbyggere for å få til det nødvendige antallet rimelige boliger.

Departementet viser videre til at det må gjennomføres en restriktiv parkeringspolitikk for å sikre at kollektivtrafikken skal ta det vesentligste av fremtidig trafikkvekst knyttet til etterbruk av Fornebu.

Det overlates nå til Bærum kommune å følge opp de rammer som departementet har satt som grunnlag for behandlingen av kommende reguleringsplaner for Fornebuområdet.

Kontaktperson: Avdelingsdirektør Jarle Jensen, tlf 22 24 59 25