Historisk arkiv

Gasskraftmotstandere ga råd til miljøvernministeren

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Gasskraftmotstandere ga råd til miljøvernministeren

De mest markerte organisasjonene mot bygging av gasskraftverk fikk på et møte i går komme med synspunkter og råd til den politiske ledelsen i Miljøverndepartementet. Departementet er i startfasen i arbeidet med å omgjøre utslippstillatelsen for Naturkrafts to planlagte gasskraftverk, og statsråden har også hatt møte med Naturkraft tidligere denne uken.

Dato: 7. april 2000

Miljøvernminister Siri Bjerke ser det som viktig å høre meninger fra flere hold mens man fortsatt er i arbeidsprosessen.

Politisk ledelse i Miljøverndepartementet har denne uken hatt møter både med Naturkraft om med gasskraftmotstanderne, f.h. miljøvernminister Siri Bjerke, statssekretær Stein Lier-Hansen og politisk rådgiver Jo Stein Moen

Et av de viktigste kravene organisasjonene kom med var at regjeringen bør legge fram en samlet melding om klimaproblematikken for Stortinget. Ikke én melding for et evt. kvotesystem, og én melding for hvert av de andre virkemidlene for å redusere utslipp av klimagasser. Alt må ses i sammenheng, mener Klimaalliansen. Klimaalliansen er et samarbeidsprosjekt melom flere store miljøorganisasjoner.

Videre er organisasjonene redd et kvotesystem vil føre til at bedrifter kjøper seg fri fra utslippskravene, istedet for å faktisk redusere utslippene og utvikle ny og mer miljøvennlig teknologi.

Tidligere denne uken hadde Miljøverndepartementet et møte med ledelsen i Naturkraft. Utbyggerne fikk anledning til å komme med sine synspunkter på omgjøringsvedtaket i Stortinget, og de juridiske betenkninger som er reist i forbindelse med utslippssøknaden.