Historisk arkiv

Internasjonal konferanse i Oslo 21.-24. september om kulturminnevern og de frivillige organisasjonenes rolle

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Pressemelding

Dato: 22.09.00

Internasjonal konferanse i Oslo 21.-24. september om kulturminnevern og de frivillige organisasjonenes rolle

I dag starter den første europeiske konferansen for frivillige organisasjoner som arbeider med kulturminnevern. 150 konferansedeltakerne fra hele Europa møtes i Oslo. Frivillige engasjement er viktig for de demokratiske samfunnene i Europa. Konferansen tar spesielt sikte på å skape et tettere samarbeid mellom frivillige organisasjoner i Øst- og Vest-Europa.

Oslo-konferansens mål er å aktivisere arbeidet med det frivillige kulturminnevernet. Det er også et mål at organisasjoner i Vest-Europa skal adoptere organisasjoner i Øst-Europa for å skape mer aktivitet på området og gi flere mennesker erfaringer med demokratiske prinsipp. Frivillig engasjement er en forutsetning for å ta vare på kulturminner på en forsvarlig måte.

Konferansen er et samarbeid mellom Miljøverndepartementet, Europarådet, Riksantikvaren og Fortidsminneforeningen. Lørdag formiddag blir det arrangert flere ekskursjoner som pressen også er velkommen til å delta på. Disse går til: Veien - et arkeologisk område ved Hønefoss, Vøienvolden ved Akerselva i Oslo, Fetsund lenser i Akershus, Steilene i Oslofjorden eller Tanum i Bærum

Konferansen starter fredag 22. september kl 1000 på Holmenkollen Park Hotel

Pressen inviteres til å delta på konferansen.

Kontakperson: Marianne Moltke-Hansen, tlf 901 25 471