Historisk arkiv

Internasjonal konferanse i Oslo 21.-24. september om kulturminnevern og de frivillige organisasjonenes rolle

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøverndepartementet inviterer til den første europeiske konferansen for frivillige organisasjoner som arbeider med kulturminnevern. (19.09.00)

Pressemelding

Dato: 19.09.00

Internasjonal konferanse i Oslo 21.-24. september om kulturminnevern og de frivillige organisasjonenes rolle

Miljøverndepartementet inviterer til den første europeiske konferansen for frivillige organisasjoner som arbeider med kulturminnevern. Frivillige engasjement er viktig for de demokratiske samfunnene i Europa. Det er en del av verdigrunnlaget og har sterk tradisjon, og det er også en del av dagliglivet til innbyggerne. Dette engasjementet ønsker Europarådet å ta vare på og forsterke.

Oslo-konferansens mål er å samle organisasjoner og enkeltmennesker fra Øst- og Vest-Europa for å aktivisere arbeidet med det frivillige kulturminnevernet. Særlig viktig er det å sette i gang gode prosesser i Øst-Europa. Det er også et mål at organisasjoner i Vest-Europa skal adoptere foreninger i Øst-Europa for å skape mer aktivitet på området og gi flere mennesker erfaringer med demokratiske prinsipp.

Konferansen er et samarbeid mellom Miljøverndepartementet, Europarådet, Riksantikvaren og Fortidsminneforeningen. I tillegg til riksantikvar Nils Marstein og miljøvernminister Siri Bjerke, deltar en rekke nasjonale og internasjonale kapasiteter på organisasjonsutvikling, demokratiprosesser og kulturminnevern. Lørdag formiddag blir det arrangert flere ekskursjoner som pressen også er velkommen til å delta på. Disse går til: Veien - et arkeologisk område ved Hønefoss, Vøienvolden ved Akerselva i Oslo, Fetsund lenser i Akershus, Steilene i Oslofjorden og Tanum i Bærum.

Konferansen åpnes av miljøveminister Siri Bjerke fredag 22. september kl 1000 på Holmenkollen Park Hotel.

Pressen inviteres til å delta på konferansen.

Kontaktperson:

Marianne Moltke-Hansen, tlf.: 22 24 57 32 e-post: mmh@md.dep.no