Historisk arkiv

Kokebok i sentrum!

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Pressemelding

Dato: 06.06.00

Kokebok i sentrum!

-Her skal byen ligge! Men hvordan skal den se ut? Miljøverndepartementet har laget kokeboken der politikere og planleggere i landets bykommuner kan finne oppskrifter og inspirasjon til å gjøre bysentrum til et godt sted å bo og ferdes. Og ikke minst - hvordan unngå suppe i sentrum.


Boken inneholder i hovedsak norske oppskrifter, tradisjonelle og utradisjonelle. Boken er rikt illustrert med bilder fra hele landet, og beskrivelse av gode råvarevalg. For den uerfarne kommune-kokk finns det også eksempler på hvordan man ikke bør gå fram. Slik kan boken bidra til at man unngår suppe i sentrum.

Miljøverndepartementet inviterer til presentasjon av boken torsdag den 8. juni kl. 10.00 - 12.00 på Brasseriet Hansken ved Christiania Torv i Oslo.

Pressen inviteres også til guidet tur i Oslo. Hovedforfatter, miljøvernminister Siri Bjerke signerer bøker. I tillegg vil flere gjeste-kokker bidra; Direktør Hallgrim Thon, byplansjef Ellen de Vibe, adm. dir. Christian Ringnes og byplanlegger Gustav Nielsen. Oppskrifter som vies oppmerksomhet blir bl.a. kollektivtrafikk, bygg i historisk miljø, livlige handelsgater, byboliger, parker og grønne nærmiljøer.

Kari Svendsen og Lars Klevstrand bidrar med musikalsk akkompagnement.

Kontaktperson:Brage Rønningen, tlf. 22 24 57 09