Historisk arkiv

Kommunene får økt myndighet til å gi utslippstillatelser på avløpssektoren

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Pressemelding

Dato: 17.04.00

Kommunene får økt myndighet til å gi utslippstillatelser på avløpssektoren

Miljøverndepartementet har fastsatt nye regler for utslipp fra avløpsrenseanlegg. De nye reglene gir kommunene økt myndighet til å gi utslippstillatelser. Det er gjort store investeringer innenfor avløpssektoren de siste årene. Mye av det som nå gjenstår er av lokal karakter. Derfor er det iflg. Miljøverndepartementet riktig og hensiktsmessig at kommunene selv tar mer ansvar for sine vannforekomster. Den nye forskriften om utslipp fra mindre avløpsanlegg, som nå er fastsatt, vil tre i kraft fra 1. januar 2001.

Det blir opp til kommunene innenfor de utvidete rammene å stille rensekrav og velge tekniske løsninger. Det er likevel viktig at disse kravene settes avhengig av mottakerforhold og tilknyttede brukerinteresser.

I arbeidet med å gi kommunene økt myndighet oppfordres kommunene samtidig til å fastsette miljømål for sine vannforekomster. Slik kan kommunene få bedre oversikt over tilstand og bruk av egne vannforekomster. Samtidig gir det økt lokal interesse og engasjement innen vannressursforvaltningen. Utarbeiding av miljømål vil gi kommunene et godt grunnlagsmateriale for helhetlige avgjørelser av søknader om utslippstillatelser.

Kontaktperson: Avd. dir. Per W. Schive, telefon 22 24 58 14