Historisk arkiv

Miljøvern skal veie tyngst i all planlegging

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Hensynet til miljøet skal være et bærende element i all regional planlegging. På en konferanse i regi av Europarådet i Hannover i dag ble de europeiske plan- og miljøvernministrene enige om felles prinsipper for en bærekraftig utvikling i Europa. (08.09.00) Seminar om regional planlegging på Expo2000

Pressemelding

Dato: 08.09.00

Miljøvern skal veie tyngst i all planlegging

Hensynet til miljøet skal være et bærende element i all regional planlegging. På en konferanse i regi av Europarådet i Hannover i dag ble de europeiske plan- og miljøvernministrene enige om felles prinsipper for en bærekraftig utvikling i Europa.

-Prinsippene vil være en inspirasjon og en drivkraft for det videre arbeidet i Norge med å fremme miljøhensyn i all regional planlegging, sier Siri Bjerke. Prinsippene legger spesiell vekt på hvor viktig det er med samarbeid mellom sektorer som betyr mye for den regionale utviklingen, blant annet samferdsel, landbruk, fiske, industri, helse og utdanning.

I sitt innlegg på konferansen la Siri Bjerke stor vekt på prinsipper som nærhet, gjensidighet og samarbeid mellom forvaltningsnivåene. Det regionale nivået skal sammen med lokale myndigheter og befolkningen sørge for at utviklingen blir bærekraftig.

Internasjonalt følger Norge opp både i EU’s programmer for plansamarbeid, og i Østersjøsamarbeidet. Norge vil fortsatt støtte og engasjere seg i Europarådets arbeid på dette området.

Fram til neste konferanse i Ljubljana i september 2003 vil man arbeide videre med et handlingsprogram for å gjennomføre prinsippene.

Kontaktperson: Eva Nordvik, tlf. 90 99 66 72