Historisk arkiv

Miljøverndepartementet stiller krav til utbygging i Svartskog i Oppegård

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Pressemelding

Dato: 29.05.00

Miljøverndepartementet stiller krav til utbygging i Svartskog i Oppegård

Miljøverndepartementet har vurdert egengodkjent kommunedelplan for Oppegård Vest (Svartskog) ut fra nasjonale interesser. Departementet har kommet til at det ikke er nødvendig å foreta endringer i planen, men har presisert en del viktige hensyn som må ivaretas i det videre planarbeidet.

Kommunen må legge opp til vesentlig flere boliger i området enn de 2300 som det er lagt opp til i kommunedelplanen. Videre må tempoet i utbyggingen økes slik at man tidlig kan opprette en effektiv kollektivløsning. Slik planen foreligger legges det opp til en utbyggingsperiode på 30 år. Det er viktig at en utbygging i Svartskog skjer på en måte som bidrar til begrenset bilbruk inn mot Oslo.

Når Miljøverndepartementet er positiv til at det arbeides videre med planlegging av utbygging på Svartskog, skyldes det behovet for nye boliger i hovedstadsregionen. Planen er dessuten vedtatt etter en grundig planprosess, og det foreligger ikke innsigelse til den. Departementet har gjennom en rekke møter med kommunen og andre berørte etater foretatt en grundig vurdering og drøfting av de viktige problemstillinger denne saken reiser.

Svartskog er et skogsområde som ligger utenfor eksisterende infrastruktur og byggesone. Det kan reises tvil om området bør utbygges sett ut fra målsettingene i rikspolitiske retningslinjer for samordnet areal- og transportplanlegging. For å ivareta de viktige nasjonale målsettingene som er nedfelt i disse retningslinjene, må Oppegård kommune sørge for at departementets presiseringer ivaretas i det videre planarbeidet.

Kommunens videre arbeid må skje i samarbeid med regionale myndigheter og Oslo kommune.

Kontaktperson: Avdelingsdirektør Jarle Jensen, tlf. 22 24 59 25