Historisk arkiv

Ministermøte om regional planlegging

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Miljøverndepartementet

CEMAT

Konferansen for europeiske ministre med ansvar for regional planlegging (CEMAT) holdes i Hannover i Tyskland 7.-8.9. Både miljøvernminister Siri Bjerke og politisk rådgiver Jo Stein Moen er med i den norske delegasjonen. (31.08.00)

Ministermøte om regional planlegging

Konferansen for europeiske ministre med ansvar for regional planlegging (CEMAT)holdes i Hannover i Tyskland 7.-8. september. Både miljøvernminister Siri Bjerke og politisk rådgiver Jo Stein Moen er med i den norske delegasjonen.

Ministerkonferansen blir arrangert hvert tredje år. Konferansen på Kypros vedtok en resolusjon om bærekraftig utvikling i Europa, og en resolusjon om forvaltning av ferskvann. Konferansen i Hannover vil i stor grad være knyttet til en videreutvikling av EUs planperspektiv, ESDP, der Europarådet tar sikte på å lage en utvidet variant av ESDP. CEMAT arbeider også med energi-, transportproblemstillinger knyttet til regional planlegging, til utkantområdenes spesielle problemer og til koplingen mot bruk av økonomiske virkemidler i planleggingen.

Miljøvern- og planministre fra både Øst- og Vest-Europa vil på konferansen slutte seg til generelle retningslinjer for regional planlegging, slik de er utarbeidet av Europarådet.