Historisk arkiv

Naturforvaltningsrådet besøker Nordland

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Statens Naturforvaltningsråd besøker Nordland 26. og 27. juni. Det er særlig kystverneplan for Nordland og de planlagte kraftutbyggingene i tilknytning til Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark som vil bli viet oppmerksomhet. (23.06.00)

Pressemelding

Dato: 23.06.2000
Kontaktperson:Magnar Bjerga, tlf. 95 24 24 42

Naturforvaltningsrådet besøker Nordland

Statens Naturforvaltningsråd vil gjøre seg bedre kjent med aktuelle naturforvaltningssaker i Nordland. Dagene 26. og 27. juni bruker rådet i fylket. Det er særlig kystverneplan for Nordland og de planlagte kraftutbyggingene i tilknytning til Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark som vil bli viet oppmerksomhet.

Statens naturforvaltningsråd drar vanligvis på en årlig ekskursjon i tilknytning til et av sine rådsmøter. Mandagen starter i Bodø hos Fylkesmannen i Nordland. Fylkesmannen vil orientere om aktuelle saker og diskutere disse med rådet. Deretter blir det ordinært rådsmøte, før turen går med hurtigbåt til Mo i Rana. Avgang ca. kl. 16.00. Representanter fra Fylkesmannen vil orientere underveis.

Hele tirsdagen er satt av til befaring i området for den planlagte Melfjord-utbyggingen. Befaringen starter med buss fra hotell Meyergården ca. kl. 08.00. Representanter for den største grunneieren i området, Statskog SF, vil i tillegg til Fylkesmannen delta på denne turen.