Historisk arkiv

Slutt på offentlig styring av Norsas

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Eierne i Norsas AS vedtok i dag å arbeide mot en overdragelse av hele eller deler av selskapet til andre interessenter. Etter eiernes oppfatning bør aktørene på avfallsfeltet selv kunne finansiere og organisere informasjon og kompetanse på området. (18.08.00)

Slutt på offentlig styring av Norsas

Eierne i Norsas AS vedtok i dag at styret skal arbeide mot en overdragelse av hele eller deler av selskapet til andre interessenter. Etter eiernes oppfatning bør aktørene på avfallsfeltet i fremtiden hovedsakelig selv finansiere og organisere informasjon og kompetanse på området. (18.08.00)

Eierne i Norsas AS, Norsk kompetansesenter for avfall og gjenvinning, Miljøverndepartementet, Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Kommunenes Sentralforbund (KS) og Handels- og servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH), har på en ekstraordinær generalforsamling i selskapet den 18.08.2000 truffet vedtak om at styret skal arbeide med sikte på en overdragelse av hele eller deler av selskapet til andre interessenter. Styret skal legge vekt på hensynet til de ansatte, virksomheten som sådan og eiernes interesser i dette arbeidet. Prosessen forutsettes å være avsluttet innen 01.01.2001. En overdragelse vil innebære at det direkte offentlige eierskapet i Norsas AS opphører.

Bakgrunnen for vedtaket er den sterke utviklingen på avfallsfeltet de senere årene, og at Norsas AS i stor grad har utført de oppgavene de var tiltenkt ved opprettelsen. Gjennom en rekke nye virkemidler og tiltak er det både for spesialavfall og annet avfall etablert nye anlegg, ny infrastruktur, nye organisasjoner og omfattende kompetanse i næringslivet og i kommunene. Rammebetingelsene for å nå målene på avfallsfeltet er i stor grad kommet på plass. Etter eiernes oppfatning bør aktørene på avfallsfeltet derfor i fremtiden hovedsakelig selv finansiere og organisere informasjon og kompetanse på området. Virksomheten i Norsas vil etter en overdragelse være et viktig grunnlag for dette arbeidet.

Kontaktperson: Styreleder Gro Rødland, tlf. : 56 52 70 45