Historisk arkiv

Tildeling av LA21-midler

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Tildeling av LA21-midler

Satsing på arealforvaltning og medvirkning, kulturminnevern og lokale samarbeidsprosjekter har vært prioritert når årets midler til tiltak innen Lokal Agenda 21 er fordelt fra Miljøverndepartementet. Tilsammen er seks millioner kroner fordelt på 24 prosjekter, hvorav fire er oversendt fylkesmannen. Satsing på ungdom og Nord/Sør-perspektivet er også tilgodesett.

Les mer om Miljøverndepartmentet og Lokal Agenda 21

Dato: 24. mars 2000

Totalt kom det inn 46 søknader innen fristen 1. februar, hvorav fire ble oversendt fylkesmannen for behandling. Totalt ble det søkt om prosjektstøtte for 14 millioner kroner. Rammen til de sentrale organisasjonene var seks millioner. Prosjekter basert på samarbeid for å skape bredt lokalt engasjement på tvers av organisasjonsgrenser har vært prioritert.

Miljøverndepartementet har lagt vekt på organisasjonens interesse for arealforvaltning og ønske om sterkere medvirkning i utvikling av bærekraftige lokalsamfunn og vil støtte et løft på kompetanseoppbygging i organisasjonene regionalt og lokalt i 2000.Det er også gitt støtte til prosjekter som synliggjør kulturminnevern, byggeskikk og stedsutvikling som viktige elementer i lokal Agenda 21-arbeidet, og som utløser lokalt engasjement for disse verdiene.

I tillegg fokuseres det på ungdom som målgruppe, og det gis støtte til flere prosjekter som mobiliserer ungdom og synliggjør ungdoms verdiprioriteringer. Prosjektene vil være et viktig bidrag for å bringe inn ungdommens vurderinger og syn i verdidebatten både sentralt og lokalt.

Miljøverndepartementet har også valgt å gi støtte til organisasjoner som bidrar til utvikling av nord/sør-perspektivet i LA 21.