Historisk arkiv

Tvilen minker - faren øker

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Norsk klima- og ozonforskning : De første ti år Sluttrapport fra Forskningsprogram om klima- og ozonspørsmål (1989-1998)

Flere og flere forskningsresultater sier det samme. Menneskeskapt luftforurensning fører til endringer i klimaet og reduksjon i ozon-laget. Norsk Institutt for Luftforskning la i dag fram en rapport for de ti første årene med norsk klima- og ozonforskning. Forskerne er kommet fram til at det er usannsynlig at den globale oppvarmingen skyldes naturlige svingninger. (30.08.00)

Tvilen minker – faren øker

Flere og flere forskningsresultater sier det samme. Menneskeskapt luftforurensning fører til endringer i klimaet og reduksjon i ozon-laget. Norsk Institutt for Luftforskning la i dag fram en rapport for de ti første årene med norsk klima- og ozonforskning. Forskerne er kommet fram til at det er usannsynlig at den globale oppvarmingen skyldes naturlige svingninger.

De norske forskerne slutter seg til en rekke rapporter internasjonalt som slår fast at det er en sammenhegn mellom utslipp av CO 2 og økning i gjennomsnittstemperaturen på kloden. Det står ikke bra til med ozon-laget heller. I Antarktis er det registrert en reduksjon på opptil 70%. Også i våre områder har ozon-laget blitt betydelig uttynnet de siste årene. Forskningsprogram om klima- og ozonspørsmål er i hovedsak finansiert av Miljøverndepartementet. Programmet skal videreføres også i årene framover.

Mer om rapporten kan du lese her:

http://www.program.forskningsradet.no/klimaozon/

VEDLEGG