Historisk arkiv

Bjerke til nordisk miljøvernministermøte

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Miljøverndepartementet

I forbindelse med møtet mellom de nordiske miljøvernministrene i neste uke, skal Siri Bjerke blant annet drøfte norsk rovviltpolitikk med Sveriges miljøvernminister Kjell Larsson. (16.02.01)

Bjerke til nordisk miljøvernministermøte

I forbindelse med møtet mellom de nordiske miljøvernministrene i neste uke, skal Siri Bjerke blant annet drøfte norsk rovviltpolitikk med Sveriges miljøvernminister Kjell Larsson.

De nordiske miljøvernministrene møtes i København 20. februar. På dagsordenen står blant annet EUs forslag til nytt miljøhandlingsprogram og arbeid med en strategi for bærekraftig utvikling, havspørsmål, nordisk finansieringsbistand i Barents- og Østersjøområdet og forslag til en produktorientert miljøstrategi for de nordiske land.

I etterkant av møtet i Nordisk Ministerråd skal Siri Bjerke ha et eget møte med den svenske miljøvernminister Kjell Larsson, som for tiden har formannskapet i EU. I tillegg til aktuelle EU-saker vil de også drøfte rovdyrpolitikk og mulig svensk import av MOX-brensel (Mixed Oxide Fuel) fra Sellafield til bruk i kjernekraftverk.

Kontaktperson:
Avdelingsdirektør Trygve Hallingstad, mobiltelefon 95 77 22 17