Historisk arkiv

Bok om vern av historiske byer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Presentasjonen av boka "Sustainable Historic Cities" av Hans-Jacob Roald, som var annonsert til onsdag 4. april, er utsatt til over påske. (02.04.01)

Pressemelding

Dato: 26.03.01

NB! Arrangementet er utsatt til over påske!

Presentasjon av boka "Sustainable Historic Cities"

Dagens teknologiske og økonomiske utvikling fører til en omfattende urbanisering. I løpet av dette århundret vil flertallet av jordas befolkning bo i byer, for første gang i historien - en formidabel samfunnsmessig utfordring. Den historiske byen gjennomgår dramatiske endringer.

Byene Tallin, Riga og Visby er alle på Unescos verdensarvliste. I tillegg til disse tre, har også Ålesund vært med i et samarbeid med Nordic World Heritage Office (NWHO) for å finne fram til retningslinjer for hvordan byer skal kunne forene ønsket om vern med ønsket om vekst - i samsvar med Brundtland-kommisjonens anbefalinger. Resultatet kommer nå i bokform: Sustainable Historic Cities.

Onsdag 4. april inviterer Miljøverndepartementet forfatteren - Hans-Jacob Roald - til å presentere boka og noen av de problemstillingene den reiser. Presentasjonen finner sted i kafé Celsius kl 10.30.

Program for seminaret:

  • Åpning ved Marit Landsem Berntsen, forlagsdirektør i Akribe forlag, og Kris Endresen, direktør for Nordic World Heritage Office, Unesco
  • Presentasjon av boka ved forfatter Hans-Jacob Roald
  • Kommentarer fra Ann Elin Bratset, ekspedisjonssjef i Miljøverndepartementet, Ellen de Vibe, direktør for plan- og bygningsetaten i Oslo, og Peter Butenschøn, direktør i Norsk form
  • Åpent for spørsmål fra pressen og andre

Programmet vil vare i ca. en time. Det blir enkel servering.

Påmelding innen 29. mars til Berit Stensønes,
Miljøverndepartementet, telefon 22245820, e-post
bjs@md.dep.no

Kontaktperson: Marianne Moltke-Hansen, tlf 22245732