Historisk arkiv

eNorge: Tilgangen til miljøinformasjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Presentasjon

Miljøvernminister Siri Bjerke presenterer mandag 26. februar klokken 09.00 en eNorge-rapport om miljø og informasjons- og kommunikasjonsteknologi (21.02.01)

Pressemelding

Dato: 21.02.01

Presentasjon

eNorge: Tilgangen til miljøinformasjon

Miljøvernminister Siri Bjerke presenterer mandag 26. februar klokken 09.00 en eNorge-rapport om miljø og informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT). Rapporten er den sjette av eKoordinator Tore O. Sandviks eNorge-rapporter til statsministeren.

Regjeringen arbeider med å styrke den enkeltes tilgang til miljøinformasjon. Dette er viktig for å sikre bedre innvirkning på politiske beslutningsprosesser, ikke minst i nærmiljøet. Kunnskap og innsikt i miljøforhold er også nødvendig for at forbrukerne kan ta gode miljøvalg.

Presentasjonen vil gå nærmere inn på miljøvirkninger av IKT, arealinformasjon som verktøy for lokaldemokrati, og digitale kart som viktig innhold i framtidens mobile IKT-løsninger.

Det blir vist eksempler på nettbaserte informasjonsløsninger med anledning til å stille utdypende spørsmål til fagfolk fra Statens forurensningstilsyn og Statens kartverk.

Tid: Mandag 26. februar kl. 09.00

Sted: Statens forurensningstilsyn Strømsvn.96. Henvendelse i resepsjonen ved hovedinngangen

Kontaktpersoner:
Avdelingsdirektør Sten Yngve Solberg: tlf 22 24 57 40
Rådgiver Hilde Brodahl: tlf 22 24 57 28 (mobil: 90102663)