Historisk arkiv

Felles IT-strategi for miljøforvaltningen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøvernforvaltningens IT-strategi 2001-2003 er nå tilgjengelig på nettet. Strategien legger stor vekt på å stimulere til samarbeid om oppgaveløsning på tvers i forvaltningen. (31.01.01)

Felles IT-strategi for miljøforvaltningen

Miljøvernforvaltningens  IT-strategi 2001-2003er nå tilgjengelig på nettet. Strategien legger stor vekt på å stimulere til samarbeid om oppgaveløsning på tvers i forvaltningen. (31.01.01)

Strategi for IT i miljøvernforvaltningen er et felles grunnlagsdokument for miljøverndepartementet og departementets fem underliggende etater. Dokumentet skal danne grunnlag for arbeidet med informasjons- og kommunikasjonsteknologi i perioden.

Strategien fokuserer på arbeidet med teknisk infrastruktur og forhold knyttet til organisasjon og kompetanse. Ut over dette har miljøvernforvaltningen sentrale oppgaver knyttet til forvaltning av datagrunnlag og formidling av informasjon. Disse områdene er viet særskilt oppmerksomhet i strategien.

Etatene, som er Direktoratet for naturforvaltning, Norsk polarinstitutt, Riksantikvaren, Statens forurensningstilsyn og Statens kartverk, har deltatt i arbeidet med konkretisering av strategien, både gjennom høring og gjennom samarbeidet i "Nettverk for IT i miljøvernforvaltningen".