Historisk arkiv

Hele Norge inviteres til time-out!

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Miljøverndepartementet

I dag 7. juni oppfordrer prosjektet 070605 hele Norge til å slå av maskinene og ta én times time-out. Les mer om 070605

Pressemelding

Dato: 070601

Hele Norge inviteres til time-out!

I dag 7. juni oppfordrer prosjektet 070605 hele Norge til å slå av maskinene og ta én times time-out. Vi oppfordrer folk til å skru av mobiltelefoner, datamaskiner og fjernsynsapparater, til å legge bort papirbunker og bekymringer - og ta én klokketimes fri fra det hele. Og la det være en begynnelse.

Alle som har drevet med idrett vet at en time-out betyr å ta en liten pause for å legge om taktikken. Fordi ting ikke går som man ønsker. Fordi man er i ferd med å tape.

Torsdag kl. 12 inviterer 070605 hele Norge til én times time-out. Ikke fordi det går så

innmari dårlig med dette landet, men fordi det går så innmari bra. Det går så bra at vi knapt rekker å puste der vi haster videre mellom forpliktelser og forfremmelser, bekymringer og forglemmelser.

070605 er et prosjekt som er satt igang for alle som vil ta tiden tilbake. Tiden til venner, fellesskap, kjærlighet, god opplevelser og de magiske øyeblikkene i livet. Både fordi vi ønsker det selv og fordi kloden vår trenger det. 070605 er et samarbeidsprosjekt mellom mange organisasjoner, deriblant Miljøverndepartementet, Norge 2005 A/S, Miljøheimevernet og Idebanken. Besøk www.07-06-05.com for å få vite mer om prosjektet.

Det vil skje mye rundt omkring i landet i dag:

  • Jens Stoltenberg snakker om tid, liv og ønsker med konferansier Vera Kvaal. Jo Nesbø spiller og synger, og imitator Rune Andersen tar med seg bl.a Jon Gelius. Kong Harald, Hans Wilhelm Steinfeld og Thorvald Stoltenberg på scenen. Dette foregår på Eidsvolds plass (foran Stortinget). Fra kl.12.00.
  • Det blir sykkelpiknik i parken på Gulskogen gård (ved Drammen) med høylesing av poeten Triztan Vindtorn, konkurranser og prisutdeling.
  • I Trondheim kan man få høre på kul jazz ved trioen John Pål Inderberg, Sondre Meisfjord og Ernst-Wiggo Sanbakk.
  • Det blir levende appeller og gode konserter med ungdomsbandene Humbug, Uprising Hour, Selome på "Folken" i Stavanger.
  • I Bergen serveres det gratis lunsj så langt det rekker på Bergenhus Festning. Her blir det også jazzmusikk, gode og kloke taler, frigjøringssalutter og oppvisning i dans.
  • Man kan oppleve teater og tidstyver i Ålesunds gater, og få vite mer om 070605.
  • Det blir gratis frokost til alle i Tromsø, i tillegg til et vell av aktiviteter i løpet av dagen.
  • Hamar byr på norgesmesterskap i venting, gjøglere, gratis is, leker, konkurranser. Dessuten kommer Ronny fra Tramteaterets "Serum Serum"...
  • Tylldalen, også kjent som "Bygda som tar tiden tilbake" markerer årets 7.juni ved å presentere "Tylldalstida". Et tidstempel skal reises over en eldgammel vannkilde.

For ytterligere informasjon om 070605 og time-out 7. juni, kontakt rådgiver Elisabet Molander i Miljøverndepartementet på telefon 22 24 59 42/90192911.