Historisk arkiv

Korallrevsafari med M/S Navigator

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Bergen, 29. mai kl. 12.00-15.30

Miljøverndepartementet og Fiskeridepartementet inviterer pressen til korallrevsafari utenfor Bergen 29. mai. (21.05.01)

Pressemelding

Dato: 21.05.01

Privat til redaksjonen

Korallrevsafari med M/S Navigator

Bergen, 29. mai kl. 12.00-15.30

Miljøverndepartementet og Fiskeridepartementet, ved statssekretærene Stein Lier-Hansen og Ellen Bergli, inviterer til korallrevsafari i forbindelse med etableringen av et rådgivende utvalg for marin verneplan.

Første møte i utvalget er i Bergen 28.-29. mai. Utvalgets medlemmer vil være med på korallrevsafarien. Utvalget for marin verneplan er opprettet med bakgrunn i St. meld. 43 (1998-99) Vern og bruk i kystsona, og skal bidra med råd til forvaltningen i arbeidet med en første marin verneplan. Utvalget, som ledes av forskningssjef Hein Rune Skjoldal fra Havforskningsinstituttet, skal blant annet gi råd om konkrete områder som bør vernes; samt om verneform, lovverk og verneregler for områdene.

M/S Navigator kan ta bilder fra sjøbunnen ned til 400 meters dyp. Bildene kan ses på storskjerm ombord. Slik blir det anledning til å få se korallrev. Korallrevene er en av våre mest sårbare marine naturtyper. Omlag 33-50% av norske korallrev er anslått skadet eller ødelagt som følge av bunntråling. Intakte korallrev ser ut til å fungere som marine oaser for biologisk mangfold og er av stor interesse både for vitenskapen, fiskere og bioindustrien som leter etter rikdom i utnyttbare gener.

Påmelding innen onsdag 23. mai til
Mai Britt Knoph, telefon 22 24 58 96, e-post: mbk@md.dep.no

Vi har dessverre bare plass til 10 journalister/fotografer ombord. Derfor er det viktig med påmelding så fort som mulig. Bekreftelse til de som blir med sendes onsdag ettermiddag.