Historisk arkiv

Seminar om vern av historiske byer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Hvordan kan historiske byer forene ønsket om vern med ønsket om vekst? 29. mai inviterer Miljøverndepartementet til seminar med forfatteren Hans-Jacob Roald som har skrevet bok om problemstillingen. (22.05.01)

Seminar om vern av historiske byer

Hvordan kan historiske byer forene ønsket om vern med ønsket om vekst? Miljøverndepartementet inviterer 29. mai til seminar med forfatteren Hans-Jacob Roald som har skrevet bok om problemstillingen. (22.05.01)

Byene Tallin, Riga og Visby er alle på Unescos verdensarvliste. I tillegg til disse tre, har også Ålesund vært med i et samarbeid med Nordic World Heritage Office (NWHO) for å finne fram til retningslinjer for hvordan byer skal kunne forene ønsket om vern med ønsket om vekst – i samsvar med Brundtland-kommisjonens anbefalinger. Resultatet kommer nå i bokform: Sustainable Historic Cities.

Tirsdag 29. mai inviterer Miljøverndepartementet forfatteren Hans-Jacob Roald til å presentere boka Sustainable Historic Cities og noen av de problemstillingene den reiser. Presentasjonen finner sted i informasjonssenteret på Akershus festning kl 13.00.

Program for seminaret:

  • Ann Elin Bratset, ekspedisjonssjef i Miljøverndepartementet, ønsker velkommen
  • Kort innledning ved Kris Endresen, direktør for Nordic World Heritage Office, Unesco
  • Presentasjon av boka ved forfatter Hans-Jacob Roald
  • Åpent for spørsmål

Programmet vil vare i ca. en time. Det blir enkel servering.

Påmelding innen 23. mai til Berit Stensønes, Miljøverndepartementet, telefon 22245820, telefaks 22249561, e-post bjs@md.dep.no