Historisk arkiv

Spesialutdanning - Veg, trafikk og miljø

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Statens Vegvesen har i samarbeid med NLH og NTNU etablert et tilbud om spesialistutdanning på universitetsnivå om veg, trafikk og miljø. Tilbudet er primært rettet mot ansatte i SVV, men vil være åpent også for andre offentlige etater. (01.06.01)

Spesialutdanning – Veg, trafikk og miljø

Statens Vegvesen har i samarbeid med NLH og NTNU etablert et tilbud om spesialistutdanning på universitetsnivå om veg, trafikk og miljø. Formålet er å styrke deltakernes generelle miljøfaglige kompetanse og evne til å løse og identifisere konkrete oppgaver i tilknytning til veg og vegtrafikkens påvirkning av miljøet.

Utdanningen består av 4 deler:

Del I: Det store miljøbildet: Vegen og trafikkens virkninger på omgivelsene.

Del II: Fordypninger: Forurensning/støy, kulturmiljø og naturmiljø. For kulturmiljø-fordypningen vil det bli arrangert samling i Stavanger våren 2002.

Del III: Prosjektoppgave.

Del IV: Veg, trafikk og miljø i praksis.

Utdanningen vil gå over ett år med oppstart oktober 2001. Utdanningen totalt gir 10 vekttall, men det vil også være anledning til å hospitere deler av kurset. Tilbudet er primært rettet mot ansatte i SVV, men vil være åpent også for andre offentlige etater. Utdanningen kan for eksempel være nyttig som et ledd i fylkeskommunens sektorsamarbeid med de regionale vegkontorene.

Nærmere opplysninger ved Ingrid Smedsrud (22 94 04 20) eller eventuelt Vegdirektoratet, miljø- og samfunnsavdelingen (22 07 38 45/ 22 07 36 89). Søknadsfrist 22. juni 2001.