Historisk arkiv

Sting støtter norsk arbeid for regnskogen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Under Norwegian Wood-festivalen i Oslo i helgen ble Sting utnevnt til æresdetektiv i Blekkulfs Miljødetektiver for sitt arbeid for vern av regnskogene. (11.06.01)

Sting støtter norsk arbeid for regnskogen

Under Norwegian Wood-festivalen i Oslo i helgenble Sting utnevnt til æresdetektiv i Blekkulfs Miljødetektiver for sitt arbeid for vern av regnskogene. (11.06.01)

Fortsatt kjøper Norske forbrukere anselige mengder produkter i tropisk trevirke som stammer fra ulovlig eller ikke bærekraftig hogst. Sting hjelper myndighetene og miljøorganisasjonene med å sette fokus på omsetningen av hagemøbler og andre produkter som stammer fra regnskogen.

Sydnes og Sting I helgen ble musikeren og regnskogforkjemperen utnevnt til æresdetektiv i Blekkulfs Miljødetektiver, og fikk gratulasjoner og takk fra bistandsminister Anne Kristin Sydnes.

Sting er den tredje æresdetektiven i Blekkulf, sammen med prinsesse Märtha Louise og Thor Heyerdahl.

Miljøvernminister Siri Bjerke har oppfordret Importører og forhandlere av møbler og produkter i såkalt hardtre til å velge produkter som er sertifisert som miljømessig forsvarlig. Det innebærer at hogsten har vært drevet lovlig og bærekraftig, og at lokalbefolkningens rettigheter er ivaretatt.

Regnskogsfondet kan hjelpe deg med å velge miljømessig "rett" hvis du skal kjøpe hage-møbler, parkett eller ytterdør.

Sting og bistandsminister Anne Kristin Sydnes (Foto: MD)